DERLEYEN: MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin İZ TV’de yayınlanan Özgür Coşkun ile Sektör programına konuk oldu.

İzmir basınının sürekli yanlarında olduklarını belirterek teşekkürlerini ileten İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “İnsanlar sosyal güvenceye sahip olsun diye çalışıyoruz. Türkiye’nin yaklaşık kırk ilinde örgütlendik ve seyyar esnafın taleplerini iletiyoruz” dedi. Seyyar esnaflarının problemlerinin çözülmesi gerektiğini söyleyen Laçin, “Cesur siyasetçilere ihtiyacımız var. Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda sürekli problemlerimizi dile getiriyor. Keşke onun kadar cesur olan başka siyasetçilerimiz de olsaydı” şeklinde konuştu.

‘ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜK’

30 Ekim 2022’de düzenlenen Sokak Emekçileri, Güvencesizler Çalıştayı hakkında konuşan Laçin, “Geniş, kapsamlı çalıştayları bundan sonra da yapmaya devam etmeliyiz. Kürsüde örgütlü gücümüzden bahsedilirken orada bu kadar siyasetçilerin bir arada olması bizleri heyecanlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bizlerin sık sık kürsülerde olacağını söyledi. Bizler birer kar tanesiyken çığ gibi büyüdük” dedi. İBB Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini ileten Laçin, “İlçe başkanları bize randevu vermezken, İBB Başkanı Soyer bizim yanımızda oldu. Bundan dolayı Sayın Soyer’in bizler için bir şans olduğunu söyleyebilirim. Sonuna kadar Tunç Başkan’ımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘ÖRGÜTLENDİKÇE GÖRÜNÜYORUZ’

Örgütlenmenin önemini vurgulayarak konuşmasına devam eden Laçin, “Biz sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de örgütlenmeyi amaçlayarak yola çıkmıştık. Örgütlenerek, güçlenerek hayallerimizi gerçekleştirdik ve şimdi 40 ili bulduk. 4-5 il ile de çalışıyoruz. Örgütlendikçe güçleniyoruz, güçlendikçe görünüyoruz. Göründükçe taleplerimiz, siyasi partilerin gündemine taşınıyor. Bizi görmeyenler ise kesinlikle sandıkta görecek. Ayrıca federasyonlaşma alanında da adımlar atıyoruz, her gün çalışıyoruz. Bizim arkamızda sokaklar var. Bundan dolayı sloganımız ‘Sokaklardan Meclis’e’ yani gücümüz sokaktan geliyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN HER ALANINDAYIZ’

Kimseden maddi ve manevi destek almadıklarını söyleyen Laçin, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını ve olmayacaklarını da belirtti. Laçin,“Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu ilk çalıştay bizler için bir kılavuz oldu ve sonrasında odamızı, meclisimizi kurduk. Bundan sonra düzenlenecek olan çalıştaylar da çok önemli. Aramıza yüzlerce insan katılıyor ve sayımız 8,5 milyona ulaştı. Ekonomiye katkı sağlıyoruz ama görülmüyoruz. Bizi sadece oy günü mü hatırlıyorsunuz? Bizler Türkiye’nin her alanındayız. Neden meclis üyesi, milletvekili ya da gelecek belediye başkanı olmayalım? ‘Sokaklardan Meclis’e’ sloganıyla kendi adayımızı göndereceğiz” şeklinde konuştu.

‘HEP VAR OLACAĞIZ’

Amaçlarının daha fazla örgütlemek, sokağın sorunlarını her alanda dile getirmek ve sokakları daha fazla görünür kılmak olduğunu söyleyen Laçin, “Sokaktaki emekçi kardeşlerimizin üzerlerindeki baskıyı ve kaygı duygusunu atmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi. Aynı zamanda siyasi partilerden vekillik teklifi aldıklarını da dile getiren Laçin, “Sokaktaki kardeşlerim örgütlenmeli, eksik kaldıkları alanlarda bize ulaşsınlar. Biz bütün imkânlarımızı paylaşmaya hazırız. Onların emrindeyiz. Her alanda örgütlenip haklarımızı alırız ve görünür oluruz. Biz bundan sonra da hep var olacağız” diye konuştu.

'MENDERES’E SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Menderes Halk Meclisi hakkında da konuşan Laçin, İBB Başkanı Tunç Soyer’i Menderes halkı ile bir araya getirmek istediğini söyledi. Laçin, “Çiftçilik, çiçekçilik ve sera gibi birçok alanda gelişmiş ve İzmir’e katkısı büyük oranda olan Menderes’e sahip çıkmalıyız” dedi. Halk Meclisi’nde kimlerin olduğundan da bahseden Laçin, “Meclisimizde öğretmenler, müzisyenler, çiftçiler gibi birçok isim var. Çok kapsamlı bir meclis. Umarım tüm Türkiye’ye örnek olur” şeklinde konuştu. Ayrıca üretici ile tüketiciyi aracı olmadan bir araya getirdiklerini de söyleyen Laçin, “Ezilen ve mağdur olan çiftçilerimiz, üreticilerimiz. Onun için Halk Meclisi tarım, turizm ve Menderes halkı için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi