Türkiye'nin dört bir yanında 98 üniversite takımının katılımıyla başlayan Ünilig Tenis Turnuvası'nda, mart ayında Antalya'da yapılan elemeleri geçmeyi başaran 16 takım, Türkiye'nin en iyisi olmak için kozlarını Kültürpark Tenis Kulubü'nde paylaştı. KTK merkez kortta 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen final müsabakalarında, kadınlar ve erkekler kategorilerinde 8'er takım olmak üzere toplam 16 takımdan 100'e yakın sporcu ter döktü.

1 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kapanış müsabakalarını, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ile birlikte yerinde takip eden KTK Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, "Burada 3 gün boyunca Türkiye'nin ileri gelen üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Tenis sporunun toplumun her kesimine yayılması adına böyle turnuvalar düzenlenmesi çok önemli. Biz de KTK olarak her zaman tenis sporunun yaygınlaşması için bu tarz organizasyonlara desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Üç gün süren finaller boyunca tüm sporcuların örnek bir mücadele sergilediğini belirten Uyaroğlu, “Burada mücadele eden gençlerimizin hepsi, sergiledikleri mücadele sebebiyle tebrik edilmeyi hak ediyor. İnanıyorum ki tenis sevdalısı bu gençlerimiz ilerleyen yıllarda da Türk sporuna büyük hizmetlerde bulunacaktır diye konuştu.

Kapanış müsabakaların ardından gerçekleşen kupa töreninde, dereceye giren sporcular ödüllerini İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve KTK Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu başta olmak üzere protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Editör: Haber Merkezi