Konak Kent Konseyi Salonu'nda Mülteci Meclisi'nin oluşturulması amacıyla 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya geldi. Konak Mülteci Meclisi, mültecilik alanında çalışan ya da bu konuya ilgi duyan, duyarlı oluşum ve kişileri bir araya getirip ortak sinerji yaratarak mülteci, sığınmacı ve göçmen ayrımı yapmadan, onların her türlü hakları için mücadele etmek, entegrasyonlarını sağlamak amacıyla faaliyetlerini koordineli bir şekilde yürütmeyi hedefliyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN SÜT BEKLENİYOR

Kolaylaştırıcılığını Mülteci-Der Yönetim Kurulu üyesi Mete Hüsünbeyi'nin yaptığı ve 40 sivil toplum örgütünün bir araya geldiği toplantıda açılış konuşmasını Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu gerçekleştirdi. Sivil toplum örgütü çalışmalarının büyük önem taşıdığını, o nedenle mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Konak'ta kurulan bu meclisin sorunların çözümüne katkı koymasını dilediklerini ifade eden Mumcu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Meclisin çalışmalarına her türlü katkıyı koymaya ve onların önündeki engelleri kaldırmaya hazır olduklarını açıklayan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin süt kuzusu projesine mülteci çocukların da dahil edilmesi isteğine henüz bir yanıt gelmediğini söyledi. Olumlu dönüş beklediklerini, sütlerin verilmesinin önünde hiçbir engelin kalmadığını ifade etti.

TÜM GÖNÜLLÜLER BİR ARADA

Toplantıda, Mültecilerle Dayanışma Derneği, Uluslararası Af Örgütü, Halkların Köprüsü Derneği, Mülteci Dayanışması, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği, İzmir Barosu İltica ve Göç Komisyonu, Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikiyatrisleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yazarlar Sendikası, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Mülkiyeliler Birliği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri kendilerini tanıtarak katkı sunma isteklerini belirttiler. Muhtarların ve Suriyelilerin de katıldığı toplantıda dayanışma ve birlik, beraberlik mesajları verildi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi