İZ GAZETE-  Geçtiğimiz gün, CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun, 'kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği' 'Kadın Doğmak' adlı projeye katılmış, Konak Belediyesi meclis üyeleri, gazeteciler ve diğer sanatçıların da yer aldığı projede kadınlara, “şiddet gören kadınlara dikkat çekmek amacıyla” plastik makyaj yapılmıştı.

Fox TV'de Çalar Saat programını sunan gazeteci İsmail Küçükkaya, bu habere yönelik konuşurak, "CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, belki iyi niyetli ama aslında yanlış yapmış. Bu tarz olarak uygun bir tarz değil. Bu milletvekilinin daha dikkatli ve duyarlı olması, iyi niyetli olsa bile daha iyi çalışması, farkındalık ve iletişim nasıl sağlanır onu öğrenmesi gerekiyor" diyerek kadınların yaşadığı şiddet makyajla yansıtılmaya çalışılmasına yönelik bir eleştiri yaptı.

'İLETİŞİM FACİASI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM'

Küçükkaya'nın bu eleştirisine CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan cevap gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıç, "Sayın İsmail Küçükkaya’nın Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun “Kadın Doğmak” projesine dahil olmam ile ilgili yorumlarını üzülerek dinledim. Bu projede kadınların talebi üzerine yer aldım. Makyajlar Ege Üniversitesi'ne mensup bir akademisyen tarafından yapıldı. Dünya genelinde de sanatçılar, siyasetçiler ve liderlerin de katılımıyla bu tarz projeler gerçekleştirilmektedir. Tabii ki projeler konusunda farklı bakış açılarına sahip olabiliriz. Farklı fikirlerin olması hepimiz için demokrasi adına kazanımdır hepsine saygı duyuyorum. Ama İsmail beyin projenin amacını değil de uygulanış biçimini şahsım üzerinden yorumlamasını psikolojik şiddete vardıracak düzeyde, kişiselleştirerek ve bir kadın vekilin iyi niyetini sorgulayarak yapmasını iletişim faciası olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

'SAYISIZ DAVAYA TANIK OLDUM'

Kılıç ayrıca, "18 yıllık avukat olarak kadına şiddet içeren sayısız davaya tanık oldum, şiddete maruz kalan kadınların acılarını yüreğimde hissederek bu konuyla mücadele ettim. Özeleştiri yapan,yapıcı eleştiriye açık biri olarak ukalalık boyutuna varmayan her eleştiriyi kazanım olarak görürüm. Samimiyetle siyaset yapan ve 'İnsanlar yaşadıkları gibi düşünürler' sözüne inanan biri olarak, doğru ve tarafsız haberciliğin, demokrasinin temellerinden birisi olduğuna inancım ve gazetecilik mesleğine olan saygımla siyaset yapmaya devam edeceğim" açıklamasında bulunarak tepkisi ortaya koydu.

Editör: Haber Merkezi