Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) katkılarıyla hayata geçen İzmir Kent Konseyi’nin yeni merkezi açıldı. Konak İsmet Kaptan Mahallesi’nde Akın İş Hanı’nda bulunan merkezin açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Konak Belediyesi CHP meclis üyeleri, Kent Konseyi mensupları ve gönüllüleri katıldı. Açılışta konuşan Başkan Tunç Soyer ve Kent Konseyi Başkanı Işık önemli mesajlar verdi. 

‘DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

“Bu hizmet binası sayesinde İzmir Kent Konseyi’nin şehrimizde yerel demokrasinin gelişmesine büyük katkısı olacağına inanıyorum” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tek isek yalnızız, birlikte isek tamız. Konseyler ve yerel yönetimler bunu mümkün kılan en önemli yapılardır. Birbirinden çok farklı sivil oluşumunu bir araya getiren kent konseyimiz müşterek çözümler üretmemizi sağlıyor, sağlamaya da devam edecek. Demokrasi sadece sandıkta oy kullanmak değil, yaşamın her anına sirayet eden bir yaşam biçimidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan herkesin kararlara katılımını kolaylaştırmak istiyoruz. İzmir Kent Konseyi şüphesiz, bu vizyonun gerçekleşmesi için en önemli paydaşlarımızdan biridir. Yerelde doğan çığır açıcı deneyimler ne kadar güçlü kavramsallaşırsa dünyaya ilham vermesi de o kadar kolaylaşır. Şehrimizde bu kadar etkin bir sivil toplum kuruluşu olduğu için de iftihar ediyoruz. İzmir Kent Konseyi’nin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu sayede sivil yapıyı güçlendirmekle kalmıyor, şehrimizin demokrasi kültürüne de katkı koyuyoruz. Konseyimizin yeni hizmet binasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok renk, çok ses, çok nefes olan İzmir, bu binayla yeni bir can bulacak. İnanıyorum ki bu çok renklilik demokrasinin ne kadar büyük bir erdemler manzumesi olduğunu hem İzmir’e hem Türkiye’ye kanıtlayacak. Siz buralara sığmadıkça biz yeni binaları hizmete sokmaya hazırız” açıklamalarında bulundu.

‘PROJELER FİLİZLENECEK’

Yeni hizmet binasında sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli projelere imza atacaklarını belirten İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, bina ile ilgili desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. Işık, “Tunç Başkana teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin hem vizyonu hem bizimle kurduğu ilişkiler çerçevesinde kent konseyimizi yeniden ayağa kaldırmak, İzmir’in katılımcı demokraside örnek bir kent olmasını sağlamak için bize her aşamada elini uzattı. Burada pek çok yeni fikrin projeleri filizlenecek. Ortak akılla güzel önerilerle yol gösterecek çok insanımız var. Yeni hizmet binamız tüm İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi