Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin de desteğiyle çantalar Nusaybin'de yaklaşık 20 ilkokul ile çevredeki 42 köy okuluna ulaştırıldı. Mardin Nusaybin'de ekonomik sıkıntı çeken ailelerin ilkokul düzeyindeki çocuklarına yardım etmek için "Yalnız Değilsiniz Çocuklar" kampanyasını başlatan İzmirli Hasan Akdoğan ve arkadaşları, 11 Ekim'de Nusaybin'e gitti. 

Yardım kampanyasına bağışta bulunanlardan alınan 2 bin 100 çanta da şehirler arası otobüs firmalarının yardımıyla şehre ulaştırıldı. Kampanyayı Hasan Akdoğan, Kamuran Bakaç, Ercan Bakaç, İsa Gönül ve Erdal Ataklı, Mehmet Şerif Demir düzenledi. Yardım ekibi ile birlikte Nusaybin ve çevresindeki köyleri gezerek okulları tespit eden Akdoğan, bölge halkının kırgın olduğunu belirterek, "Bölge halkı buradaki durumlardan tedirgin, ürkek, küskün, kırgın. 'Batılılar bizi unuttu' diyorlardı. Bizi ve getirdiğimiz selamı görünce bir nebze de olsa yalnız olmadıklarını hissettiler. Bizim amacımız batı ve doğu arasındaki gönül köprüsünü yeniden oluşturmak. Burada Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Müdürü Medine Samuk'un yardımlarıyla okulları tespit ettik. Nusaybin'de yaklaşık 20 çevre köylerde 42 okul belirledik. Nusaybin çevresindeki 42 köyün 38'ine bizzat giderek çantaları dağıttık. Diğer okullara dağıtımı ÇATOM gerçekleştirdi. Çocukların yüzündeki tebessüme ortak olduk. Bağışçıların, yardım severlerin kokusunu koyduğumuz bu çantaları çocuklara dağıttık. Burada zor şartlarda yaşayan, okula giden çocukların yüzünde bir ölçüde tebessüme sebep olduysak ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

Sadece Nusaybin değil Türkiye'nin her yerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak istediklerini belirten Akdoğan, "Şimdi kışa girerken, kışlık kıyafet ve ayakkabı alabilmek için kampanya düzenleyeceğiz. Tabii ki yardımların Nusaybin ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. 'Yalnız Değilsiniz Çocuklar' diyerek yola çıkmıştık. Bu isimle dernek kurmayı amaçlıyoruz. Yardım severlerin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi