İZ GAZETE- 15 bine yakın iş yerinin bulunduğu çarşıda karşı karşıya kaldıkları yüksek faturalara tepki gösteren Kemeraltı esnafı, sokağa inerek eylem yaptı.

“Zamlar geri alınsın” ve “Nefesimiz kesildi” pankartlarıyla çarşı girişinde buluşan esnaflar adına açıklama yapan Kemeraltı Hayat Platformu Sözcüsü Cem Ceylan, “Yaşadığımız bunca sıkıntıdan sonra fahiş oranda artan elektrik ve gaz faturalarıyla esnafa son bir darbe vurularak nefes alamaz hale getirilmiştir. Esnafın nefesini kesen, bizi boğan bu zamların geri alınmasını talep ediyoruz” dedi.

İFLASLAR ARTTI

Yaşadıkları zorluklara her gün yenisinin eklendiğini vurgulayan Ceylan, son faturaların ardından çarşıda iflasların arttığını açıkladı.

Ceylan, “Esnafımız dayanışmayla ülke ekonomisine katkı sağlamaya, 90 bin kişilik ailesini bir arada tutmaya gayret ediyor. Pandemi süreci yıllardır yaptığımız tasarrufların erimesine neden oldu. Evimizi, arabamızı satarak işyerlerimizi açık tutmaya çalıştık. Artık küçük esnaf nefes alamaz hale gelmiş, bir çok köklü işletme kepenk kapatma noktasına gelmiştir. Pandeminin yarattığı olumsuz koşullar yetmezmiş gibi son dönemde dövizdeki değişim, TL’nın değer kaybı esnafın nefesinin kesilmesine sebep olmuştur. Yüksek enflasyon, işletme girdilerinin karşılanmayacak oranda artması, artan kira ve vergiler, fahiş oranda artan elektrik ve gaz faturalarıyla esnafa bir darbe vurularak nefes alamaz hale getirilmiştir. Esnafın nefesini kesen, bizi boğan zamların geri alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi