Güzelbahçe'de Türk Kadınlar Birliği, Cumhuriyet Kadınları, Çağdaş Yaşamı Destekleme, Yarımada Güçbirliği ve Türk Anneler Derneği Güzelbahçe şubelerinin oluşturduğu Sivil Toplum Güçbirliği Platformu, Güzelbahçe Belediyesi'nin desteğiyle bir araya geldi, kıyı temizliği yaparak çevre kirliliğine dikkat çekti.

Güzelbahçe'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Güzelbahçe Gece Pazarı alanında toplanan sivil toplum Kuruluşları yöneticileri, vatandaşlar ile çocuklar, eldiven ve çöp poşetleriyle Maltepe'ye kadar olan 5 kilometrelik kıyı şeridinde çöp topladı. Minik öğrencilerin bir bölümü çevre ile ilgili talep ve özlemlerini kürsüde mikrofonla dile getirirken, bir bölümü de ellerinde “Temiz Bir Güzelbahçe istiyoruz", “Zeytinimi istiyorum" Güzelbahçe'nin benzeri yok" ,“Biz Doğayı Korudukça, Doğa Bizi Korur", “Yarının Doğası Bugünden Yaratılır", “Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre ile Olur" sloganlarının yazılı olduğu dövizlerle çöp toplamaya eşlik ederek çevre kirliliğine dikkat çekti. Gece Pazarı alanında düzenlenen törende konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “Çevreyi kirleterek, bozarak yaşanmaz hale getirmemeliyiz. Çok çabuk kirletiyoruz, sonra çevreyi nasıl temizleriz diye düşünüyoruz. İnsanlarımızı bu konuda vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum. Hep birlikte yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çevre kirliliğini önlemek için eğitime önem vermeliyiz" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Gönül arzu eder ki birileri kirletmesin, birileri de temizlemek zorunda kalmasın. Biz belediye olarak yeşil büyüme, geri dönüşüm hakları, biyo çeşitliliğin korunması gibi kavramlarla ilgili olarak tüm gelişmeleri takip ediyor, bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile ilişkileri güçlendirerek, özellikle çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik proje ve kampanyalara imza atıyoruz. Topluma örnek olmak bizim görevimiz" dedi.

Çöp toplama etkinliğinin bir bölümüne Kaymakam Kulözü ile birlikte katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, “Yerel Yönetim temsilcisi olarak bizzat çöp toplayıp topluma örnek olmak bizim görevimiz. Bilinçli toplumla çevremiz, Güzelbahçemiz her zaman temiz kalacaktır. dedi

Editör: Haber Merkezi