Buca İlçesi'nde geçen cumartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, gayrimenkul alım satımı yapan A.P., iddiaya göre eşi Rüya P.'nin evin kapısını açmaması üzerine çilingir çağırdı. Daha sonra çilingir yardımıyla eve giren A.P., eşini defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde buldu.

2012 yılında karıştığı bir yaralama olayından dolayı tutuklanan ve cezasını çektiği cezaevinden, olaydan iki gün önce izinli olarak çıktığı öğrenilen A.P. durumu polise bildirdi ve evdeki bazı eşyaların çalındığını söyledi. İnceleme yapan polis, evin bazı bölümlerinin karıştırıldığını, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi elektronik eşyaların çalınmadığını belirleyip, hırsızlık süsü verilmiş olabileceği şüphesi üzerine Rüya P.'nin kocası A.P.'yi gözaltına aldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Evde parmak izi çalışması da yapan polis, sorgusunda cinayeti kendisinin işlemediğini, anahtarını kaybettiği için de eve çilingir yardımıyla girdiğini söyleyen A.P., adliyeye sevk edildi. Savcının tutuklanmasını talep ettiği A.P., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eşini toprağa veren A.P. evinde taziyeleri kabul ederken, soruşturmayı yürüten savcı, serbest bırakılmasına itiraz etti. Bunun üzerine bir başka sulh ceza hakimi dosyayı değerlendirip A.P.'nin tutuklanmasına karar verdi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan A.P., izinli olarak çıktığı cezaevine bugün teslim olmaya hazırlanırken, gözaltına alınıp cezaevine gönderildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi