Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- 93.3 Can Radyo’da ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programının canlı yayın konuğu olan Ümit Kartal, yerel basının sorunları ve İzmir siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu.

'YALNIZKEN HEPİMİZ BİRER KORKAĞIZ'

İz Gazete’nin günlük olarak yayın hayatına devam etmesi hakkında konuşan Ümit Kartal, "Bize ‘nasıl cesaret ettiniz?’ sorusu çokça soruluyor. Tunç  Soyer de lansmanda yaptığı konuşmada ekibimiz için ‘mangal yürekliler’ demişti. Yalnızken hepimiz birer korkağız, sadece gazetecilik anlamında demiyorum bunu. Yalnız ve karanlıkta olsak muhtemelen korkardık ama biz birlikteyiz ve cesaretimizi buradan alıyoruz. İzmir’in ihtiyaç duyduğu şeyin bu olduğunu düşündüğümüz için birlikteyken cesur olmaya çalışıyoruz.

İzmir'de internet medyasında hatırı sayılır bir yerdeyiz. Biz hem dijital alanda kendimizi daha da kuvvetlendirmeyi hem de bayilerde olmayı istedik ve olacağız. İzmirliler gibi düşünen bir gazete eksiği vardı, biz de bu ihtiyacı gördük ve buna yöneldik. Önemli olan burada ihtiyacı görebilmek... Kendimize güveniyoruz ama daha çok İzmirlilere güveniyoruz" dedi.

 'BİZ TARAFIZ'

Gazetenin yayın politikasından ve çizgisinden de bahseden Kartal, "Çizgi olarak asla kendimizi tarafsız olarak ilan etmiyoruz. Biz tarafız. Biz İzmir'de her şey çok güzel olacak diyenlerden tarafız. Ve bu slogan sadece bir partinin sloganı değil aslında. Cumhuriyet Halk Partisi yanlış bir şey yaptığında söylemeyecek mi dediniz, bunu en çok yapanlardan biridir İz Gazete. Ama eleştirirken yapıcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız yererek dikkat çekmek değil." ifadelerini kullandı. 

ÖZEL SAYFALAR

Gazetemizdeki planlara ve yapılacaklara yönelik konuşan Ümit Kartal, "Haftada bir toplumsal cinsiyet sayfası yapacağız, tiyatro sayfamız olacak. Ekoloji, bisiklet, kitap sayfamız olacak. İzmirliler bir konuya ne kadar kızgınsa biz o kadar kızgın olacağız. İzmirliler neye bağırırsa biz ona bağıracağız" dedi. 

Gazetelerin özgür olması gerektiğine dikkat çeken Kartal, "Gazeteler kamu kuruluşlarından destek almalı ama özgür de olmalı.. Tunç başkan ulusal medyada yankı yapan bir çıkış yaptı. Yerel gazeteleri desteklemek ve şeffaflık açısından önemli bir karar aldı. İlçe başkanları da bunu yaparsa yayın organları kuvvetlenir" dedi.

'İZMİR SİYASETİNDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ'

Yerel siyasete dair de konuşan Kartal, "İzmir siyasetinde kuşkusuz çok şey değişti. 17 yıllık iktidarın değişmesine yönelik bir beklenti var. Bu beklenti oluşmuşken CHP eskisi gibi kendi içinde kavga etmeyecektir diye düşünüyorum. İzmir'de bu dönem CHP’nin başına hem yerel yönetimle iyi geçinecek hem de iktidarın değişmesine öncülük edecek bir kaptan geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'TELEVİZYONCULUĞUN ZEUS'U BİLİNEN DÜNDAR...'

İzmir'e yeni bir televizyon mu geliyor sorusunu cevaplayan Kartal, "Uğur Dündar, İzmir merkezli ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı kurmak istediğini açıkladı. Belli ki televizyonculuğun Zeus'u olarak bilinen Uğur Dündar İzmir'de özel bir şey yapacak. Başta söylediğim gibi, İzmir değerleriyle yakın hareket eden medya kuruluşlarının yan yana olması halinde, İzmirlilere layık medya kuruluşlarının hep beraber güçlenmesi anlamına gelecek” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi