Bayraklı Mizah Dergisi'nde mizah yönetmeni olan Mustafa Yıldız, sosyal medya hesabından yayın hayatlarının sona erdiğini duyurdu. Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür ederek, 3,5 yıldır devam eden yayın hayatlarını kısa özetledi.

"Yaklaşık 3,5 yıldır çıkan Bayraklı Mizah Dergisinin yayın hayatı bitti. Bugüne kadar emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Kısaca özetlersek;

Türkiye’de tek ( büyük bir olasılıkla dünyada) tek belediye mizah dergisiydik.

İlk yıl 4 ayda 1, ikinci yılda 3 ayda 1, son bir buçuk yıldır 2 ayda bir yayın yaptık. Türkiye’de düzenli çıkan 3 mizah dergisinden biriydik.

32 sayfa tamamı renkli çıktık. Her sayı en az 2.000 basıldı. 15 sayı sonunda 30.000 kişiye dağıldı. 1 dergiyi 5 kişi okusa en az 150.000 kişiye ulaştık.

Eski mizah dergi geleneklerinde olduğu gibi genç çizerlere okul olduk. Bayraklı çocuklarının ilk kez gördüğü, ilk kez tanıştığı, ilk kez okuduğu mizah dergisiydik. Yüzlerce Bayraklı çocuğunun ilk karikatürleri bu dergide yayınlandı. Kendi dergilerinin çizeri oldu. Tıpkı Gırgır, Çarşaf, Gıcık Dergilerinde olduğu gibi.

Türkiye’nin dört bir yanından çizerimiz, yazarımız oldu. Yabancı ülkelerden karikatürler geldi. Belki kısa bir sürede tanınır olduk. Destekleri için arkadaşlarıma bir kez daha çok teşekkür ederim. Derginin mizah yönetmeni olarak her türlü (komik, yarışma tarzı, pembe, kara) anlayışta karikatür ve yazılara yerdik. 7 den 70’e herkesin okuyabileceği bir dergi yaratmaya çalıştık. Küfür ve argo kelimeler bile kullanmadık. Çok özel bir dergiydik aslında.

Her sayıda bir ustamızı rahmetle andık. 1 sayfamızı onlara ayırdık. Kadın çizerlerimiz 2 sayfada yer aldı. 4 kez yaptığımız Ulusal karikatür yarışmasında ödül alan karikatürler kapaklarımızı süsledi.

Kısaca lafı uzatmadan bizim elimizde kalem, yüreğimizde mizah aşkı olduğu sürece yeni dergilere yelken açacağız. İzmir mizah dergisiz kalmayacak! İzmir’e yakışanda bu olacaktır. Demokrasi ve hoşgörünün kalesi olmanın alt yapısını yaratmaya devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi