Bu yıl pandemi nedeniyle 50 binin üstünde bir nüfusu ağırlayan Karaburun, genel bütçeden sadece 10.759 kişilik pay alıyor.

Bu durumu değiştirmek için harekete geçen Karaburunlular, “Karaburun seni bekliyor” başlığıyla yazdıkları mektupla, bölgede ikincil konut sahip olan ama fiilen ilçede yaşayanlara çağrıda bulunuyor.

Karaburun Derneği’nden Mustafa Kuleli amaçlarının sadece nüfusu kayıt altına almak olmadığını, aynı zamanda bölgeye sahip çıkma bilincini arttırmak istediklerini belirtiyor: “Karaburun’un daha fazla bütçe alması buradaki herkesin yararına. Fakat bu çalışmanın tek hedefi bu değil. Yarımadaya dair bir aidiyet de yaratmak istiyoruz.”

Karaburun Derneği Instagram hesabında da #AdresimKaraburun etiketiyle devam eden kampanyanın çağrı metni şöyle:

Merhaba,

İnsanın Karaburun’da bir evi olması ne güzel değil mi? Pandemi döneminde bunu bir kez daha anladık. Pek çok kişi apartman dairelerinde hapisken biz açık havada yürüyüşler yaptık, denize girdik, bahçemizle ilgilendik...

Elbette Yarımadamızın eksikleri yok değil. Hastanesinden okuluna, belediye hizmetlerinden internet altyapısına kadar daha iyi hâle getirebileceğimiz onca şey var. Peki bu nasıl olacak?

Kayıtlı nüfusu 11 bin olan bir ilçe, 50 binden fazla insana nasıl hizmet üretecek?

Aslında çöplerin daha sık toplanması, hastaneye uzman doktor atanması, belediyeye yeni personel alınması gibi hepimizin faydasına olacak gelişmeler, atacağımız küçücük bir adıma bağlı:

Eğer birincil ikametimizi Karaburun’a alırsak genel bütçeden ilçemize gelen pay artacak, böylece imkânlar artacak, hizmet kalitesi artacak.

Daha yaşanabilir bir bölge, daha yaşanabilir bir çevre için sizden yarım saatinizi istiyoruz. Haydi, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek ikametimizi Karaburun’a alalım, Yarımadamızın geleceğini birlikte kuralım.

Karaburun bizi bekliyor.

Editör: Haber Merkezi