Karşıyaka'da, bir süre ilişki yaşadıktan sonra kendisinden ayrılan emekli hemşire 45 yaşındaki Zeliha Köse'yi tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan emekli astsubay 49 yaşındaki Serdar G.'nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mütalaa veren savcı, haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Olay, geçen yıl 26 Şubat'ta, Karşıyaka Yalı Mahallesi 6329/5 Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Emekli hemşire Zeliha Köse, bir süre ilişki yaşadığı emekli astsubay Serdar G.'den ayrılmaya karar verdi. Köse'nin yaklaşık 6 ay önce taşındığı daireye gelen Serdar G., konuşmak istedi. Serdar G. tartışmaya başladığı Köse'ye, merdiven boşluğuna çıktığı sırada tabancayla ateş etti. Boynuna iki kurşun isabet eden Köse yaşamını yitirdi. Serdar G. ise emniyete giderek teslim oldu. Tutuklanan Serdar G. ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını  tutuksuz sanık Nurdan A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına tutuklu yargılanan Serdar G., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, tutuksuz sanık Nurdan A. ve tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyeleri katıldı. Önceki  ifadesini tekrar ettiğini söyleyen sanık Serdar G., "Ben Zeliha'ya 2009 yılında emekli olduktan sonra yaklaşık 47 bin 500 lira para verdim. Ama sadece 5 bin lirasını ispat edebiliyorum, geri kalanını elden verdiğim için belgesi yok. Sonradan arabamı da satıp 8 bin lira daha para verdim. Ben Zeliha ile konuşurken oğlum Batuhan araya girdi. Bunun üzerine kendisi oğlumu eliyle iterek 'Sen karışma diyerek' küfür etti. Ben de müdahale edince kendisi bana saldırdı. Boğuşmaya başladık, yaşanan arbedede benim parmağımı ısırdı. Sonrasında sonucunu öngöremediğim bu olay meydana geldi. Bu olaydan dolayı son derece pişmanım" dedi

Sanığın avukatı Enes Oruç, "Karşı tarafın tasarlama suçlamasını kabul etmiyoruz. Müvekkil olayı olduğu gibi anlatmıştır. Tüm indirim maddelerinin uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Mütalaa veren duruşma savcısı Bünyamin Özen, sanık Serdar G.'nin müebbet hapis ile cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin uygulanmasını, azmettirici olduğu iddia edilen Nurdan A.'nın ise üzerine atılı suçu işlediğine dair delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırıp, duruşmayı karar için 26 Temmuz'a erteledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcileri ile ölen Zeliha Köse'nin yakınları, duruşma sonrasında birlikte basın açıklaması yaptı. Dernek üyeleri, savcının mütalasına katılmadıklarını belirterek sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi