İZ GAZETE - Geceye Kütahya Oda Başkanı Halil Hamzaoğlu, İzmir Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bayraktar, İzmir Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu Üyesi Yusuf Büyüktepe, Mesleki Mücadele Derneği Başkanı Necmiye Özcan ve Değişim Grubu’nun temsilcileri katıldı.

‘TAKDİR EDİYORUM’

Gecede konuşma yapan Türkiye Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı Erhan Yaşar’ın konuşması şöyle; “Sayın Kütahya Oda Başkanım, Sayın İzmir Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyelerim, sayın disiplin kurulu üyem, sayın Mesleki Mücadele Derneği başkanı, sayın TÜRMOB delegelerim, kıymetli meslektaşlarım, saygıdeğer basın mensupları ve sevgili misafirler hepinizi şahsım adına ve Türkiye Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubumuz adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Elazığ’da yaşanan deprem dolayısıyla Elazığ’da ve Malatya’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin milletimizin başı sağ olsun rabbim ülkemizi ve insanlığı bu tür doğal afetlerden korusun. Mali müşavirlik mesleği ve bu mesleği icra eden mali müşavirler ülkenin ekonomisinin temel direkleridir. Meslektaşlarım vatanımız ve milletimiz için çok önemli görevler üstlenmekte ve memleketimize büyük fedakârlıklar yaparak takdiri hak eden insanlardır. Benim nazarımda bu meslek ve bu mesleği icra edenler takdiri hak eden kişilerdir. Ancak ülkemizde maalesef mesleğimiz ve meslektaşımız hak ettiği değeri görmemektedir. Benim nazarımda sizler çok değerli ve önemli kişilersiniz sizleri şahsım ve grubum adına takdir ediyorum.”

‘HEPİMİZİN BAŞARISI’

Sevgi ile her engeli aşacağız diyen Yaşar, “Doğayı seveceğiz, hayvanları seveceğiz, insanı seveceğiz, insanlığı seveceğiz, mesleğimizi seveceğiz ve meslektaşımızı seveceğiz. Bizler birbirimizi sevdikçe saydıkça güçleneceğiz. Dayanışma içerisinde önümüze çıkarılan her engeli aşacağız. Ben mesleğimi, meslektaşımı, insanı, insanlığı ve insanlığa dair her şeyi seviyorum. Bu sevgi ile bugünlere geldim. Bu sevgiler sayesinde bugünlere geldik. Grup olarak 2019 yılında yoğun bir yıl geçirdik önce meslek odamızın seçimli olağan genel kurulunu, ardından TÜRMOB'un seçimli olağan kurulunu gerçekleştirdik. İzmir mali müşavirler odası seçimlerinde grubumuz olarak 1 yönetim kurulu üyeliği kazanma başarısı gösterdik. Üst birliğimize 9 delege arkadaşımızı taşıdık. Eğer meslektaşlarım tarafından bu sonuçlar başarısızlık olarak değerlendiriliyor ise ben bu başarısızlığı şahsım olarak üstleniyorum. Ancak eğer bu seçim sonuçları meslektaşlarım tarafından başarı olarak kabul görüyor ise bu başarı hepimizin başarısıdır” diye konuştu.

YOĞUN MESAİ HARCANIYOR

2020 yılı ile birlikte mükelleflere bağlantılı olarak mesleğin dijital dönüşüm sürecine girdiğini ifade eden Yaşar, “Bu süreci meslektaşlarımız yoğun mesai harcayarak, ailelerinden fedakârlık yaparak bu sürece maksimum katkı koymaktadır. Gel de bu mesleği icra edenleri bu meslektaşları takdir etme. Bu meslektaşlar bu kadar fedakârlık ortaya koyarken esnaf oda başkanları seçim zamanları ortaya çıkıp muhasebe maliyetlerini düşürecekleri vaatleri ile mesleğe ve meslektaşa adeta hakaret etmektedir. Oysaki şimdi bu süreçte üzülerek görüyoruz ki; dijital dönüşüm sürecinde üyelerine kulak asmadan sessiz kalmaktadırlar. Demek ki neymiş; bu meslek ve meslektaş o kadar hafife alınacak bir meslek icra etmiyormuş bunun farkına bilinçli mükellefler çoktan varmıştır. Ancak esnaf oda başkanları oy uğruna halen bunu görememiş ve farkına varamamışlardır. İcra ettiğimiz meslek akademik bir meslektir. Rastgele yapılacak bir meslek değildir. Bir diş hekimine gidin dişinizi tedavi eder. Midenizin ağrıdığını söylersiniz. Size şu cevabı verir. Dâhiliye veya iç hastalıkları uzmanına görünmelisiniz. Oysaki biz mali müşavirler mükellefin; SGK, gelir vergisi kanunu, vuk, kurumlar vergisi kanunu, KOSGEB, teşvikler, TTK, borçlar kanunu, uzlaştırma gibi birçok dalda mükelleflerimize bilirkişi olarak hizmet vermekteyiz böylesi önemli bir meslek kutsal bir meslek ve kutsal bir görevdir. Kamu yararı gözeterek icra edilen bir meslek camiasının da kamu gücünü arkasına alması gerekmektedir” dedi.

HEP BİRLİKTE GELDİK

Türkiye Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı olarak birlik beraberlikle ilgili şunları ifade eden Yaşar, “Biz Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu olarak bugünlere hep birlikte geldik, birlik beraberlik ile geldik inşallah hep birlikte birlik beraberlik ile yarınlara yürüyeceğiz. Bugün eğer bizim İzmir Mali Müşavirler Odası’nda yönetim kurulu üyemiz var ise bu tüm grup arkadaşlarımızın başarısıdır. Hiçbir başarıyı kişisel elde etmedik. Bugüne kadar kazandığımız her koltuk grubumuzun, kazandığımız her başarı grubumuzun başarısıdır. Birlik beraberlik ile aynı çizgimizde yürümeye devam ediyoruz. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim. Nerede Hasan Ecili var ise, nerede Gülcan Selçuk var ise, nerede Serkan Nazcan var ise, nerede Selahattin Türker var ise, nerede Şule Konuklar, nerede Semih Öztürk, nerede Esma Koç, nerede Ahmet Sevdan, nerede Bülent Çiftçi, nerede Mustafa Pektaş, nerede Numan Dönmez var ise bilin ki orada benim ceketim vardır. Çünkü biz bu birliktelik ile bugünlere geldik, bu birliktelikler ile başarılar kazandık inşallah daha da çok başarılara imza atacağız. Nice 4. Seneler kutlamamız ve nice başarılar ile hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi