Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. C. Coşkun Küçüközmen ve Yönetim Kurulu üyeleri Aybar Uygur, Emir Çetinkaya, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Hakan Dirik ve Gökmen Küçüktaşdemir ve gazeteci Ünal Tümin ile görüştü. Ziyarette, ekonomi gazeteciliği alanında seminer gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Ege Finans Derneği Başkanı Doç. Dr. Küçüközmen, dernek olarak İzmirli gazetecilerin çatı örgütü olan İGC'ye katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Bu kapsamda dernekte ekonomi alanında önemli birikime sahip üyeleri olduğuna dikkat çeken Küçüközmen, "Türkiye ekonomisi hakkında bilgi birikimlerimizi gazeteci arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Satır aralarında neler olduğu konusunda yardımcı olabiliriz. Vatandaşlarımız ekonomi alanında neler olduğunu anlamıyor. Yavaş yavaş fakirleştiğimiz için bunun farkına varamıyor. Derneğimizde üniversitelerden ve devlet kurumunda görev yapan ya da emekli olmuş üyelerimiz var. Her zaman gazetecilerle işbirliğine hazırız" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, ekonomi gazeteciliğinin önemine dikkat çekerek, “Ekonomi alanında Ege Finans Derneği'yle birlikte çalışma yapmaya hazırız. Konunun uzmanlarınca gazetecilere verilecek eğitimler bu alanda gelişmemizi ve ufkumuzun açılmasını sağlayacaktır. Önceki gün Basın Yayın Enformasyon İzmir Bölge Müdürlüğü ve Yaşar Üniversitesi'yle beraber Medya ve Etik Semineri'ni gerçekleştirdik. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Gazetecilere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürmeyi planlıyoruz. Ekonomi alanında önerdiğiniz çalışma bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi