İZ GAZETE- İzmir'in ilk fırını, neredeyse 200 yıllık tarihi geçmişi olan Haktanır Pide, kepenk kapattı. Dükkan, birileri devraldığı takdirde tekrar açılacak. 

HAKTANIR PİDE'NİN GEÇMİŞİ

Neredeyse 200 yıllık tarihi geçmişi olan, 1834 yılında İzmir’in ilk fırını olarak kurulan Haktanır Pide, tarihi dokusunu kaybetmeyen nadir yerlerden biri. 

Kurulduğu yıllarda İzmir’in ilk ekmek fırını olarak faaliyet gösteren Haktanır Pide, ikinci dünya savaşı sırasında İzmir’de karneyle ekmek dağıtılan bir yer olarak da biliniyor. Zamanla faaliyetini sadece pide üzerine sürdüren dükkanda müşterilerin ağırlandığı asıl salona, giriş katında bulunan fırının yanından geçip dar merdivenlerden yukarı çıkarak ulaşılabiliyorsunuz.

Tarihi dokusunu kaybetmediğini, hiçbir şeyin değiştirilmediğini içeri girer girmez çok rahat anladığınız dükkanın en güzel yanı aynı düzenle devam ediyor olması; sadece tabure ve mermer masa üzerinde saman kağıtta pide sunumuyla müşterilerini ağırlıyor. Hatta pideyi onlar değil, masaya getirilen bıçakla kendiniz dilimleyip kim nasıl isterse o boyutta kesip afiyetle yiyebiliyorsunuz.

Editör: Haber Merkezi