İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak 1 Mart-6 Mayıs tarihleri arasında “Çevremizi Temiz Tutalım" konusuyla düzenlenen yarışmaya çok sayıda resmi ve özel okul katıldı. İzmir Doğalgaz Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, Genel Müdür H. Burçin Yandımata, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli hazır bulundu.

Törende çocuklara seslenen Yandımata, çevrenin geleceğe aktarılacak en önemli miraslardan biri olduğunu belirterek, “Yarışma ile amacımız bu mirasın sizler tarafından değerinin anlaşılarak, korunmasında ve sonraki nesillere aktarılmasında rol oynamanıza katkı sağlamaktır. İzmir Doğalgaz olarak sürdürülebilir projelerimizin önemli değerlerinden biri olan resim yarışmamızla biz bu katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Birbirinden güzel eserlerin katıldığı yarışmamızdaki tüm katılımcı öğrencileri, öğretmenleri ve okullarını kutluyorum" dedi.

Törenin ardından, yarışmanın birincisi Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Gizem Emanet'e bin 500 lira değerinde diz üstü bilgisayar, ikinci Karşıyaka Özel Takev İlkokulu öğrencisi Sıla Kolay'a bin lira değerinde diz üstü bilgisayar, üçüncü Karacaoğlan Mahallesi Ortaokulu öğrencisi Kübra Yurtsevmiş ise 500 lira değerinde tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

Mansiyona değer görülen Eren Şahin Eronat Ortaokulu'ndan Zeynep Ürkmen, Maltepe Ortaokulu'ndan Sultan Abak ve Yamanlar Işık İlkokulu'ndan Cemre Dağlı'ya tablet bilgisayar hediye edildi. Sergilenmeye değer görülen 16 eser sahibine ise sertifika verildi. Öğretmenlerin çabalarını da değerlendiren İzmir Doğalgaz, birincinin öğretmenini yarım altın, ikinci ve üçüncünün öğretmenini ise çeyrek altınla ödüllendirdi.



İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi