Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Gaochao Su, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'ya dostluk ziyaretinde bulundu. Selçuk'un hem dünyaca ünlü turizm yerleri, hem de Çinli turistlerin uğrak yeri olduğuna dikkat çeken Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Gaochao Su, "Çinli vatandaşlarımız Türkiye'ye geldiklerinde Efes'i mutlaka ziyaret eder. Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nun İzmir'de açılmasından sonra bu dostane ilişkiler daha da ileriye götürüldü. Özellikle geçen sene Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turistlerin sayısının arttığını gördük. Çin ve Türkiye arasındaki siyasi, ticari, kültürel ilişkiler hızla gelişiyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

İzmir Başkonsolosu Gaochao Su'nun ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı, Çin ile ilişkilerin daha da iyiye gideceğini belirtti. Bakıcı, "Son dönemlerde Çin'den Türkiye'ye doğru turist akını var. Türkiye'ye gelen turistlerin tamamı da Efes'e geliyor. Selçuk'u ziyaret ediyor ve biz bunu çok önemsiyoruz. Bunun da sonuçlarının halkımız açısından ilçemiz açısından bölgemiz açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Gaochao Su'ya Artemis heykelciği hediye ederken İzmir Başkonsolosu da Başkan Bakıcı'ya Çin'e özgü bir hediye takdim etti.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi