İzmir'de 5. kez Onur Yürüyüşü düzenlendi. 29 Mayıs tarihinde başlayan Onur Haftası, Onur Yürüyüşü ile sonlandırılırken, LGBTİ+'ler bir kez daha "Alışın gitmiyoruz" diye haykırdı.

Bu yıl 5.'si düzenlenen İzmir Onur Yürüyüşü öncesi çok sayıda kişi ÖSYM önünde buluştu. "Homofobik devlet yıkacağız elbet" sloganıyla yürüyüşe geçilirken, "Tercih değil canım çekiyor", "Kara üzüm habbesi LGBTİ canım", "Annenim yanındayım", "Translar vardır" yazılı dövizler taşındı.

Alsancak Caddesi LGBTİ+ hareketin simgesi gökkuşağı rengine bürünürken, Onur Yürüyüşü Erbil Süel önünde yapılan oturma eylemiyle sonlandı.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan Evren Çakmak, geçen yılki Onur Yürüyüşü'nün de son anda Valilik tarafından yasaklandığını ancak her şeye rağmen yürüyüşün gerçekleştiği hatırlattı.

Ortadoğu'da dinci, faşist ve gerici DAİŞ çetelerine, Çeçenistan ve Rusya'da erkek egemen heteroseksist devlet baskısına direnen LGBTİ'leri selamlayan Çakmak, Kızıl Okyanus üyesi Asya Gökalp ve LGBTİ'lerin yürüyüşüne destek olan gazeteci Kazım Kızıl şahsında OHAL'de tutsak edilenlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Çakma, şöyle devam etti: "LGBTİ+'ler olarak tüm baskılara ve engellemelere karşın barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmeye ve bu talepler için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi