İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dernek üyelerine Tüketici Hakları ve Belediye Zabıtası Yetki ve Denetimleri konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Belediyelerin gülen yüzü olan zabıta personelinin gerek halk sağlığı gerekse kent sorunlarına ilk müdahale birimi olması anlamında öneminin büyüklüğüne dikkat çeken dernek başkanı Hasan Oğuz, mevzuat ve yönetmelikleri en güncel halleriyle, doğru ve adil bir şekilde uygulamak durumundaki meslek mensuplarının yurttaşla birebir temas halinde olan emekçiler olduğunu vurguladı.

Bornova Belediyesi STK Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıyı değerlendiren Başkan Oğuz, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızla her zaman temas içerisindeki zabıta personelinin eğitimi de bu nedenle kıymetli. Gerek kanun ve yönetmeliklerin sürekli güncellenen hallerini takip etmek, gerekse zaman zaman toplumla iç içe yaşanan durumlarda sürekli kendini geliştiren ve etkin iletişim kurarak hem toplum refahının artmasına hem de kendi kişisel gelişimine önem vermek neredeyse bir zorunluluk halini almıştır. Bu nedenle 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması ve İlgili Yönetmelikler çerçevesinde İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediğimiz bu toplantıda fiyat etiketi, satıştan kaçınma, stokçuluk, fahiş fiyat denetimleri ve sahada denetimlerin nasıl yapılması gerektiği idari işlemlerde hangi konularda tespit tutanaklarının tanzim edilmesi gerektiği gibi konular ele alındı. Meslek paydaşlarının katılım gösterdiği toplantıda tüketici haklarının en üst düzeyde korunabilmesi için etkin denetimlerin yöntemi ve sürdürülebilirliği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Dernek olarak bu tür eğitici ve bilgilendirici toplantılarımıza devam edileceği ve belediye zabıtası meslektaşlarımızın mevzuat açısından en güncel bilgilere sahip olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Editör: Haber Merkezi