İZ GAZETE - İzmir Veteriner Hekimleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada şarbon hastalığı ile ilgili kamuoyunda dolaşan yanlış bilgilere tepki gösterildi. 

Şarbon hastalığıyla ilgili kamuoyunda kafa karışıklığı yaratıldığı iddia edilen açıklamada, şarbonun hayvanlardan insanlara geçen ama insandan insana bulaşmayan, bakterilerin neden olduğu bir hastalık olduğu belirtildi. Açıklamada, şarbona yakalanan hayvanın hiçbir ürününün kullanılmaması gerektiği ve bakterinin çok dirençli olması nedeni ile yıllarca bulaştığı ortamda kalıp yeniden etkin hale geçerek hastalık yapabilmesinin mümkün olduğu ifade edildi. 

Koruyucu hekimlik önlemlerine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Sorun ithalatın yapıldığı Brezilya'dan da bırakın Amerika'yı, Amerika kıtasından da büyüktür. Çünkü konu; ülkemiz insanının sağlıklı, huzurlu ve refah içinde yaşaması ile doğrudan ilgilidir. Tüm dünyanın önemini kabul ettiği gerçeklerin yanında, gıda savaşlarına doğru gidilen bu yüzyılda bu kadar yanlışın gerçekten yanlışlıkla yapıldığına olan inancımız tükenmiştir. Hastalarımızın ve halkımızın sağlığı için tarihte olduğu gibi bugün de veteriner hekimler olarak hayatımız ve özlük haklarımız feda olsun. Olsun ama, yeter ki sağlıklı bir geleceğimiz olsun. Yeniden inanmak, yerli ve milli olma arzumuzun ateşini yakmak için, yetkilileri hayvancılığımıza ve veteriner halk sağlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi