İZ GAZETE - 17 Temmuz günü Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisim vurularak darp edildi. 

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla 20 Temmuz 2018 günü tüm Türkiye’de, kamuoyunun dikkatini çekmek ve sağlıkta şiddete karşı mücadelede kamuoyunun desteğini sağlamak amacı ile ortak protesto eylemleri yapıldı.

İzmir’deki merkezi basın açıklaması Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Açıklamaya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Doç Dr. Nergül Çördük, Dr. Nuri Seha Yüksel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübeccel İlhan katıldı.

Basın metnini İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz okudu. Obuz konuşmasını “İzmir Tabip Odası olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sağlık kuruluşlarında meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesini, Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz. Sağlık çalışanlarının şiddet görmesine sessiz kalınmaması için tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya, sağlık çalışanlarıyla dayanışma göstermeye davet ediyoruz.” diyerek tamamladı.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübeccel İlhan da söz alarak sağlıkta şiddetin son bulması için, TTB’nin önerdiği Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın yasalaşması, sağlık kuruluşlarında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve hekimleri değersizleştirici söylemlerden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi