Mehmet Yaman, Güzelbahçe’de yapılmak istenen ve çok fazla tepki gören Go-Kart pistiyle ilgili soruları yanıtladı. Yaman, yapılması planlanan pistin trafik terörünü kontrol etmek adına faydalı olacağını ayrıca alanda sadece pist değil, havuz, tenis kortu, tırmanma alanı gibi birçok aktivenin olacağını kaydetti. Yaman, “Bu bir yatırım değil. Burada rant yok, kulüpler dernek bazlı değildir. Biz ilk başta Güzelbahçe Belediye Başkanı’na çıktık ‘O da güzel olur ama biz karışamayız orası sit alanı’ dedi. Biz de Çevre Bakanlığı’na dilekçe verdik komisyona girmemiz gerektiği söylendi ve burada onaylandı. Biz de işleme başladık, bir tane ağaç kesmedik. Bir tane ağacın dalına zarar vermeden pisti oluşturmaya başladık. Bir ağaç kestiğimizi ispat etsinler ben şu an işi bırakırım. Tunç Soyer de geldi fakat araziye girmediler. Bir tane ağaca dokunmadık. Aynı zamanda ağaçlandırma seferberliği içerisindeyiz. Arazi 54 bin kare 6 bin metrekaresine asfalt atılıyor” dedi.

Motorların ağaçlara zarar vermediğini iddia eden Yaman, “Bütün dünya bunu bilmiyor da sadece burası mı biliyor. Bütün dünyada bu pistler ormanların etrafında ve br zararı yok. Zaten biz yerleşik alana uzak bir alandayız. Ekstra tarım yapılmıyor, yapıldığınıda ispat etsinler yine işi bırakırım. Bizim araçlarmızın gidebileceği bir yola ihtiyaç var. Türkiye’de 4 tane pist var, uluslararası standartlarda yok. Bu tesis dünyada ilk 10’a girecek bir tesis. Bu hem oranın vatandaşına hem İzmir’e fayda sağlar. Bu sporu milyonlar izliyor” ifadelerini kullandı.7

‘VİLLA KONDURDU’

Açılan davada sadece Gülder’in yer aldığını diğer çevre örgütlerinin dahil olmadığını söyleyen Yaman, “Aynı derneğin içerisinde biri mandalin ağaçlarını keserek oraya villa kondurdu. Biz sorunca ‘Ben o kadar ağaç diktim yerine’ dedi. Biz ise 1 milyon ağaca ulaşmaya çalışıyoruz” diyerek Mustafa İnce’nin ‘Doğru yer değil’ sözlerine de şu şekilde cevap verdi, “Yapı itibari ile virajlarımızın, yokuşların olmadığı bir yer olduğu için tercih ettik. Kanunlar yapabilirsiniz diyor, Mustafa İnce yapamazsınız diyor. Biz ilk gittiğimizde ‘olmaz’ demediler. Biz gittik yönlendirildik, çevre bakanlığı buna müsade etti, bizi yönlendirende belediye. Biz Mustafa İnce ile 3 kere görüştük. Çevrecilerin baskısından bahsetti. Orası tarım alanı geçiyor dendi. Tarım dışı amaçla, plan yapma ile bize vereceğini söyledi. Biz de gittik plan yaptırdık. 15 kişinin provakasyonları ile olay bu hale geldi. ‘Faşist’ diye bağırdılar ciğerimiz yandı, ben milli sporcu olarak bu ülkeyi temsil etmişim. Faşist ne demek”

‘MUSTAFA İNCE’YE KIZMIYORUM’

Yaman’ın konuşmasının ara başlıklarından bazıları şöyle, “Mustafa İnce çok hassas doğru davranıyor. Doğaya hassas davranılması lazım. Ben İnce’ye hiç kızmıyorum. Bu kadar karşı çıkanlar gelip bakmadı bile. Sizin sayenizde motoru getirip gösterme imkanım oldu ama zaten ses duvarı yapacağız ses olmayacak da. Biz siyasi yönden durduk. Biz spor klübüyüz, siyasi olarak bir yer değiliz”

Kenan Sofuoğlu tartışmalarına da değinen Yaman, “Kenan Sofuoğlu, sporcu olarak ülkemizde bir kahramandır kendisini de tanırım ama bu olaydan haberi bile yok. Yerini bile bilmez. 3 senedir konuşmuyoruz. Bir tanışıklığımız vardır ama bu konuyla ilgili bir çabası yoktur”

“Ben hergün Yelki’nin içerisindeyim. Oraya gidin sorun ‘İstiyor musunuz’ diye. Çünkü orada halk kazanacak. Tanıtım önemli. İlk gelecek olan zaten istemeyenler olacak. Neden şimdi engellemeye çalışıyorlar, neden bir kere yanıma gelmediler. Burası olmasın da nereis olursa olsun mantığı ile bu iş olmaz. Kanunlar ne diyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Aylardır yalvarıyorum. 2 yılı geçti gelin bu projeyi konuşalım diyorum. Plan yapılsın dediler plan yaptım. Biz orayı bitirdikten sonra o nöbetlerin tutanların hepsi gelecek. Zaten ooan bir pistin üstüne geldik. Bilirkişi bizimle görüşmeden karar vermis, yapacağmız işlemleri, nereye ne yapacağımızı sormadılar. Bilirkişinin mesleği ne? Bilmeyen insanların yorum yapmasıyla bu sporu kötüleymezsiniz”

BAĞIŞ İDDİALARINA CEVAP VERMEDİ

Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam’a yapılan ‘motorsikletli saldırı’ iddialaranı ise Yaman, “Tamamen provakasyon kendisine yapılan. Bu durum mahkemeye gitmiş bir durum. Bu işi çözecek olan adli makamlardır” şeklinde cevap verdi. Yaman, Mustafa İnce’nin yanlış bilgilendirildiğini iddia ederek piste karşı çıkan herkesle toplantı yapma isteğini dile getirdi.

İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman, Mustafa İnce’nin kendisinden ‘bağış’ istediği iddialarına “Çaylarını bile içmedim, içmem de” şeklinde karşılık vermesi ile ilgisi ise, “Evet çayınızı içmem” dedi ama gerisi ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Her şey geride kaldı. Biz du olayın siyasi olmaktan çıkmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi