İZ GAZETE - Sıcak havaların artmasıyla sokak hayvanlarının yaşamı daha zorlaştı. Sokaklara konulan su ve mama kapları bazı kişiler tarafından kirletilip boşaltılırken sokak hayvanlarının temiz su ve mama ihtiyacı insan faktörüyle de giderek zorlaşıyor. 

Fakat konuya duyarlı bazı belediyeler ilçelerindeki yurttaşların bilinçlenmesi için örnek çalışmalara imza atabiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde Dikili ve Menemen Belediyelerinin yaptığı bilboard çalışması, yurttaşları sokak hayvanları için duyarlı olmaya çağırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin bazı yerlerinde uyguladığı bilboard çalışmasında yurttaşlara çağrı yapılarak "Lütfen kapınızın önüne bizim için bir kap su bırakın" uyarısında bulunuldu. 

KARŞIYAKA'DA FAYTON ATLARI SICAK ALTINDA BEKLETİLİYOR!

Sokak hayvanları için 31 Mart yerel seçimleri sonrasında HAYTAP ile görüşmeler yapan belediye başkanları bir sözleşmeye imza atarak hayvan haklarına duyarlı olacaklarını duyurmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in bu konuda en önemli sözlerinden biri de faytonların artık kullanılmayacak olması idi. Uzun yıllardır Karşıyaka sahilde bulunan faytonların ise ne olacağı belirsizliğini koruyor. Artan sıcaklıklarla birlikte korunmasız bir şekilde sıcakta bekletilen faytonlar hayvanseverleri üzmeye devam ediyor. Söz konusu atların yaşayacağı alanın belli olmaması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tutumu merak konusu. 

Editör: Haber Merkezi