İZ GAZETE - Ege'de Manisa ve Aydın merkezli arka arkaya meydana gelen depremlerin ardından bu kez de İzmir sallandı. Kent merkezinde oldukça şiddetli hissedilen depremin şiddeti henüz bilinmezken, kısa sürede vatandaşlar sosyal medyada korkularını paylaştı.

Depreme ilişkin ayrıntıların Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanması bekleniyor.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.4

Manisa Akhisar Merkezli deprem, İzmir'de de şiddetli şekilde hissedildi. 8.5 km derinliğindeki depremin büyüklüğü ise 5.4 olarak açıklandı. Depremin ardından 4.4 artçı deprem de meydana geldi, alınan bilgilere göre aralıklarla artçı depremler devam ediyor. 

CAN KAYBI YOK

AFAD can kaybı ve yaralanma olmadığını duyururken Manisa Valisi ve Akhisar Belediye Başkanından açıklamalar geldi. Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptığı açıklamada, "Bir can kaybımız yok. Arkadaşlarımız detaylı bilgileri verdiğinde açıklama yapacağız. Şu ana kadar bize itikal eden herhangi kötü bir durum yok. Akhisar'da birkaç evde hasar olduğu bilgisi geldi." dedi. 

Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu ise, "Köylerle ilgili sıkıntılı haberler geldi. Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi. İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok."

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Korkutan depremin ardından artçılar devam ediyor. Alınan bilgilere göre Musalar-Akhisar (Manisa'da) 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken derinliğinin 4.8 km olduğu saptandı. Artçılar İzmir'de hissedilmeye devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre 01:39'da yine bir artçı deprem meydana geldi. Büyüklüğü 4.2 olan depremin derinliği 10 km.

Editör: Haber Merkezi