Ortaköy'de ünlü gece kulübü Reina'da silahlı saldırı gerçekleşti. 39 kişi yaşamını yitirdi, 65 kişi yaralandı. Uzun namlulu otomatik silahla ateş açan saldırgan 1 polis ve 1 sivili öldürüp içeri girdi. Saldırgan, içeridekilerin üzerine kurşun yağdırdı. 

Günler öncesinden İslamcı gruplar ve gazeteler yılbaşı kutlamalarını hedef gösteren açıklamalar yapıyor, sarıklı militanlar İzmir dahil her yerde bildiri dağıtarak 'Yılbaşı kutlamayın, kuruyemiş dahi yemeyin' diyordu.

Öte yandan İzmir'de Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi öğrenciler, yeni yıl öncesi yoksul emekçi mahallelerinde yaşayan çocuklar için hediye kampanyası başlatıp, topladıkları hediyelerle çocukları sevdindirdi.

Ellerinde kırtasiye malzemeleri, kıyafetler, kitaplar ve oyuncaklarla çocuklarla buluşan gençler, kampanyalarını yürütürken Edip Cansever'in şiirine atıfta bulunarak 'Gülmek bir halk gülüyorsa gülmektir' sözünü öne çıkardı. Liseli ve üniversiteli gençlerden oluşan FKF üyeleri  ihtiyaç sahiplerine kapı kapı dolaşıp topladıkları giyim eşyalarını dağıttı. Daha sonra mahalle derneğinde akşam saatlerinde çocuklar ve aileleriyle buluşulup, resim kursu, kitap okuma, oyun aktiviteleri gerçekleştirildi.

İLGİLİ HABER: Reina’daki karanlıktan çıkış yolu İzmir’deydi

Gençlerin kampanyası sosyal medyada büyük ilgi görürken, FKF İzmir İl Başkanı Erkin Çalışkan: " FKF olarak tüm Türkiye'de yılbaşını emekçi mahallelerde geçiriyoruz. Emekçiler ve gençlerin birlikte dayanışma örnekleri yaratması ülkemizin geldiği nokta itibariyle önemini arttırmıştır. Bu ülkede çocuklara tecavüz edilirken, kendini öğretmen olarak gören birisinin çocukları eline urgan tutuşturarak poz verirken, İzmir'de birkaç gündür 'Müslüman Noel kutlamaz' deyip bildiriler dağıtırken, bizler de bu ülkenin devrimci gençleri olarak çocuklarımızı yalnız bırakamayız. Çocuklarımızı bu alçak insanlara karşı bizler koruyacağız. Bu yüzden buraya topladığımız oyuncaklar, kitaplar ile geldik. Kindar ve dindar nesil yetiştirmek isteyenlere karşı her yerde aydınlanmayı, bilimi, kardeşliği savunacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi