GİZEM TABAN/ İZGAZETE- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 14 Eylül Pazartesi Günü itibariyle Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları için mesai saatlerinde düzenlemeye gidildiğini açıklamıştı.

Düzenlemeye göre Konak ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri sabah 08:00 – 12:30, öğlen 13:00 – 16:30 şeklinde oldu.

KARTLARI BASIP ÇIKTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ve İZENERJİ kuruluşlarında görev yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş 1,2 ve 3 Nolu Şube Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu düzenlemeye uymadığını belirtti. İZELMAN ve İZENERJİ emekçileri mesai bitiminden önce saat 16:30'da kartlarını basıp çıkış yaparak Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti.

EŞİTSİZLİK!

Konuya ilişkin İzgazete’ye açıklamalarda bulunan DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin memur statüsündeki çalışanlar için çıkış saatini genelge doğrultusunda 16:30 olarak uyguladığını ancak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde görev yapan işçi statüsündeki çalışanların çıkış saatini genelgeye aykırı olarak 17:30 olarak uyguladığını söyledi. Farklı mesai saati uygulamasının eşitsizlik ve ayrım yarattığını belirten Yıldız, bu ayrımın bir an önce son bulmasını beklediklerini ifade etti.

AYRIMCILIK İŞ BARIŞINI BOZUYOR

Söz konusu ayrımın iş barışını bozduğunu vurgulayan Yıldız, “ Pandeminin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Bu işçiler bugünlük veya yarınlık bize lazım değil. Bu işçilerin İzmir halkına hizmet edebilmesi için sağlıklarının yerinde olması gerekiyor. O yüzden farklı statü bakış açısı ve farklı mesai saati düzenlemesi doğru değil. Pandemi sürecindeki sıkıntılar aynı işçi için de geçerlidir. Bu ayrımcılık iş barışını bozuyor. Bu bir an önce son bulmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi