İzmir İşçi Hakları Derneği, dün öğle saatlerinde liman içinde vinç üzerindeki konteyner kilidinin başına düşmesi sonucunda yaşamını yitiren gümrük müşavirliği çalışanı Fırat Göktuna ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Fırat Göktuna... Kapitalist, çürük ve patrondan yana düzeniniz sonucunda hayatını kaybetmiş binlerce işçiden sadece bir tanesi” denirken, şu ifadeler kullanıldı:

“Alışmayacağız... Her iş cinayetinden sonra fıtrat ve kader açıklamalarınıza alışmayacağız. Önlemsizliğin ve tedbirsizliğin sonucunda iş cinayetine kurban verdiğimiz işçilerin adlarının televizyonlarda 10 saniye, gazetelerde tek satır geçerek değersizleştirilmesine ve bu cinayetlerin normalleştirilmesine alışmayacağız. Sınıf mücadelesiyle nice bedeller ödenerek kazanılmış ve yasalaşmış işçi güvenliği haklarımızı; zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan sisteminize kurban etmenize daha fazla alışmayacağız.”

İzmir İşçi Hakları Derneği’nin “İşçi cinayetlerine alışmayacağız” başlıklı açıklamasının tam metni şöyle:

Alışmayacağız... Her iş cinayetinden sonra fıtrat ve kader açıklamalarınıza alışmayacağız. Önlemsizliğin ve tedbirsizliğin sonucunda iş cinayetine kurban verdiğimiz işçilerin adlarının televizyonlarda 10 saniye, gazetelerde tek satır geçerek değersizleştirilmesine ve bu cinayetlerin normalleştirilmesine alışmayacağız. Sınıf mücadelesiyle nice bedeller ödenerek kazanılmış ve yasalaşmış işçi güvenliği haklarımızı; zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan sisteminize kurban etmenize daha fazla alışmayacağız.

Fırat Göktuna... Kapitalist, çürük ve patrondan yana düzeniniz sonucunda hayatını kaybetmiş binlerce işçiden sadece bir tanesi. Bugün İzmir Limanı'nda başına vinç üzerindeki konteyner kilidinin düşmesi sonucunda yaşamını yitirdi. Özel bir gümrük müşavirlik ve danışmanlık şirketinde çalışan Fırat Göktuna'nın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Biz İzmir İşçi Hakları Derneği olarak tüm işçi sınıfına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyoruz. Ve biliyoruz ki bu düzen ancak bizlerin mücadeleleriyle sona erecek. Gücümüzün birliğimizden geldiğinin bilincinde olarak yas tutmaktansa öfkeli olmayı yeğliyoruz. Öfkemiz bizleri köle olarak görenlere. Öfkemiz çıkarları ve kâr hırsları için bu ihmallere göz yumanlara. Öfkemiz örgütlü gücümüzden korkarak 1 Mayıs meydanlarını işçilere yasaklayıp OHAL kanunsuzluğunu bahane ederek ‘grev tehdidinden kurtulduk’ diyenleredir. Ve mesajımız da onlaradır. Biz kazanacağız siz yenileceksiniz! Bizler Fırat'ı, Torunlar İnşaat’ı, Soma'yı, Ermenek'i, Şirvan'ı ve daha nicesini unutmadan  örgütlü mücadelemizi büyüyeceğiz. 

Siyahi Haber

Editör: Haber Merkezi