ÖZGÜR COŞKUN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli gündemi olan kentsel dönüşümde projeler art arda yükseliyor. Kente çağdaş ve modern konutlar kazandırma yolunda bir proje daha hayata geçirildi. İzmir’in öncü yapı kuruluşlarından kısa adı BATIKOOP olan Sınırlı Sorumlu Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’ne bağlı Sınır Sorumlu İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketlerinden İZBETON arasında Karşıyaka Örnekköy’de 611 daireyi kapsayan dev bir protokol imzalandı.

İMZALAR ATILDI

İzbeton’da gerçekleşen imza törenine İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, BATI KOOP Genel Başkanı Halil Kurt, İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Cihangir Lübiç, Başkan Yardımcıları Halil Telli ve Çağlar Kalkan ile Avukat Mustafa Çağlar katıldı. İmzaların ardından Örnekköy’de çalışmaların startı da verildi. 

GÜÇLÜ KOOPERATİF VURGUSU

Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Cihangir Lübiç, yeni kurulan kooperatife gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, yapılan proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kontrolünde ve İZBETON A.Ş eşliğinde Karşıyaka bölgesine güzel bir eser kazandıracaklarını söyledi. Lübiç, kooperatifin ortaklarının iş dünyasından ve İzmir Ticaret Odası Meclis üyelerinden oluştuğunu da belirterek, inşaat sektörüne güçlü projeler kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

611 MODERN KONUT

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yetkiyle kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade eden İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da, “Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı'ndaki 3'üncü Etap çalışmalarını üstlenen İZBETON şirketimiz, yüklenici firma ile protokol imzalayarak çalışmalara başlamıştır. Proje kapsamındaki 611 bağımsız birim inşaatına en kısa sürede başlayacağız” dedi.

SATIŞ OFİSİ 22 ARALIKTA AÇILACAK

Projenin satış ve tanıtım ofisi 22 Aralık’ta Karşıyaka Yalı mahallesi 162/A adresinde törenle açılacak. Kooperatif başkanı Lübiç, açılışa herkesin davetli olduğunu ifade etti.

PROJEDE NELER VAR?

İş Dünyası Yapı Kooperatifi Başkanı Cihangir Lübiç’in verdiği bilgiye göre, yapılacak dairelerin 2 etapta tamamlanması planlanıyor, birinci etabın 24 ayda, ikinci etabın ise 30 ayda teslim edilmesi öngörülüyor. 1+1, 2+1, 3+1 dairelerden oluşan projede fiyatlar 537.000 Türk lirasından başlıyor. Kooperatiflerin sahip olduğu yasal vergi indirimleri nedeniyle piyasa koşullarına göre çok uygun olan fiyatlar sebebiyle  yoğun ilgi gören projede daire satışları da çok hızlı başlamış bulunuyor. Hafriyat çalışmaları devam eden şantiye alanında, tüm çevre, peyzaj, rekreasyon çalışmaları ile sosyal donatı alanları İZBETON A.Ş tarafından yapılmakta.

PROJE TAMAMLANDIĞINDA AŞAĞIDAKİ GİBİ OLACAK

Editör: Haber Merkezi