İz Gazete - İzmirlilerin ‘İzmir farkı’ diyerek haklı gururunu yaşadıkları şeyler var. Bunlardan biri de insanların başta kedi ve köpekler olmak üzere hayvanlarla barışık yaşaması.

Geçtiğimiz aylarda yine İZBAN Koşu istasyonu ve Fahrettin Altay Mehmetçik otobüs durağında çekilen iki fotoğraf karesi, İzmir kedisinin uyurken rahatsız edilmediğini göstermiş, fotoğraflar sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Fotoğrafı paylaşanlar, “Gavur İzmir, yine kültürlü, yine bildiğiniz gibi" yorumlarını yapmıştı.

İLGİLİ HABER: İki durak, iki kedi, bir kültürün göstergesi

Bu kez de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görev yapan ring şoförünün soğuk havada üşüyen bir köpeği otobüse alması sosyal medyada ilgi ile karşılandı. Jorgo nickli bir twitter kullancısının ringte çektiği fotoğrafı ‘ringle okul cikisina giderken sofor yol ustu bi yerde durdu gel bin dedi birine bi kopek bindi otobuse. kopekle gidiyoruz su an’ bilgisi ile paylaşması üzerine ilgili tweet, farklı sayfalardan yüzlerce paylaşım aldı.

İzmirliler fotoğrafı ‘İşte İzmir farkı’ yorumlarıyla paylaşırken, şoför içinse ‘Bravo şoföre, helal olsun insanlığına’ yorumları yapıldı.

Sosyal medyada yapılan yorumların birkaçı şöyle:

  • ‘İnsana da hayvana da saygılı şehir’
  • ‘Adamların meleklerin olduğu güzel şehrim İzmirim’
  • Helal olsun şoförün insanlığına
  • Canım izmirim böyledir işte illa insan olmaz değer verdiği onemsedigi

İLGİLİ HABER: İki durak, iki kedi, bir kültürün göstergesi

 

Editör: Haber Merkezi