GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Bir yılı aşkın süredir okullarında imam hatip sınıfı açılmasına karşı mücadele eden Bayraklı Milli İrade Ortaokulu Velileri, resmi törenlerin dışında alternatif Cumhuriyet Şenliği düzenledi. Resim, müzik, yüz boyama, deney ve el baskısı resimler yapan çocuklar gönüllerince eğlenmiş oldu. Velilerin ve çocukların imam hatip dayatmasına karşı verdiği mücadelede başından beri destek olan Öğrenci Veli Derneği Karşıyaka Şubesi ile İzmir Barosu da etkinlikte yer alarak çocukların mutluluğuna ve ailelerinin mücadelesinde yanlarında oldu.

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA

Milli İrade Ortaokulu’nun karşısında yapılan etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de deney yaparak yeni şeyler öğrendi. Şenliğe tüm yönetim kurulu ile birlikte katılan İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, her fırsatta Cumhuriyet değerlerinin, hukuk devletinin ve demokrasinin yanında olduklarını belirterek “Şu anda önünde bulunduğumuz Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümü yakın zamanda imam hatibe çevrildi. Velilerin yüzde sekseni bu oldubittiye karşı çıkarken böyle bir karar alındı. İzmir Barosu, Cumhuriyetin kazanımları, laik, demokratik eğitim, hukuk devleti ve insan hakları mücadelesinde hep en önde olmuştur. Bugün burada bizi çocuklarımızla bir araya getiren Veli-Der’e de çok teşekkür ederiz. Beraberce alışılmışın dışında bir kutlama gerçekleştirmeye çalıştık. Cumhuriyet sevgisini içinde hissetmeyenlerin, göstermelik kutlamalarla bir kazanım elde etmesi mümkün değil. Bugün içinde yaşadığımız ülkede 29 Ekim yalnızca bir bayram değil aynı zamanda bir mücadele günüdür. Bizler Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmeye çalışan bir yaklaşımı benimsiyoruz.  Aydınlık geleceğimiz çocuklarımız, velilerimiz, avukatlarımız ve gençlerimizle mücadeleye devam edecek ve güzel günler göreceğiz. Çocuklarımıza laik, demokratik, bilimsel eğitim verme konusundaki her çabanın içinde olacağız. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun!” dedi.

‘KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMALI’

 Veli-Der Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın ise, "Gerçek manada bir Cumhuriyet inşa edeceksek o Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmak durumundadır. Sözün, yetkinin, iktidarın halkta olduğu bir Cumhuriyet demek, halk iradesinin meclise yansıması demektir. Bizler Veli-Der olarak Milli İrade Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesi karşısında, okulun velileri bir mücadele başlatmıştı. Bugün bu mücadeleyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması ile sürdürüyoruz. Herkesin bayramını kutluyoruz. Biz, çocuklarımızın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi