İZDOB, 2015-2016 döneminde sezon prömiyerini yaptığı "Yarasa" operetine 2016-2017 sanat sezonunda da yer verdi. İlk sezon temsilinin 13 Ekim Perşembe günü Elhamra sahnesinde yapılacağı bildirildi. Oyunda her şey Eisenstein'ın bir maskeli balo sonrası yarasa kostümü giymiş arkadaşı Dr. Falke'yi gülünç duruma düşürmesinin ardından, Dr. Falke'nin bunun intikamını almak için yaptığı plan ile başlar. Eğlenceli, coşkulu ve sofistike müziği ve zekice yazılmış metnin birlikteliği Yarasa operetinin dünyada en popüler operetlerden biri olarak ünlenmesini sağlamıştır. Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Tulio Gagliardo, reji Haldun Özörten, dekor tasarımı Kaan Güreşçi ve kostüm tasarımı Gülay Korkut'a ait. Koro yönetmeni Ahmet Kahyaoğlu, ışık kreatörü Müfit Özbek ve koreografi Nilgün Demireller tarafından gerçekleştirildi. Yarasa opereti ilk teslin ardından 15 Ekim, 3 ve 6 Aralık 2016 ile 25 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde de sanat severlerle buluşacak.

İZDOB, 2015-2016 döneminde sezon prömiyerini yaptığı "Yarasa" operetine 2016-2017 sanat sezonunda da yer verdi. İlk sezon temsilinin 13 Ekim Perşembe günü Elhamra sahnesinde yapılacağı bildirildi. Oyunda her şey Eisenstein'ın bir maskeli balo sonrası yarasa kostümü giymiş arkadaşı Dr. Falke'yi gülünç duruma düşürmesinin ardından, Dr. Falke'nin bunun intikamını almak için yaptığı plan ile başlar. Eğlenceli, coşkulu ve sofistike müziği ve zekice yazılmış metnin birlikteliği Yarasa operetinin dünyada en popüler operetlerden biri olarak ünlenmesini sağlamıştır. Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Tulio Gagliardo, reji Haldun Özörten, dekor tasarımı Kaan Güreşçi ve kostüm tasarımı Gülay Korkut'a ait. Koro yönetmeni Ahmet Kahyaoğlu, ışık kreatörü Müfit Özbek ve koreografi Nilgün Demireller tarafından gerçekleştirildi. 

Yarasa opereti ilk teslin ardından 15 Ekim, 3 ve 6 Aralık 2016 ile 25 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde de sanat severlerle buluşacak.

Editör: Haber Merkezi