Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) İlerici Kadınlar Meclisi tarafından düzenlenen 'Gericiliğin Kıskacında Kadın Emeği' konulu panelin moderatörlüğünü, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Semiha Özalp Günal yaptı.

İlerici Kadınlar Meclisi'nden Seher Ünver ile DİSK İzmir Kadın Temsilcisi Hazal Bektaş panele konuşmacı olarak katıldı. Panel, kısa film gösterimiyle başladı. AKP hükümetinin kadın istihdam politikalarına değinilen panelde açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Semiha Özalp Günal, gericiliğin özelliklede dinci gericiliğin kadınlar üzerindeki etkilerinden bahsetti. Gericiliğin bilgiye ulaşamayan yığınlar içerisinde yayıldığını ifade etti.

İlerici Kadınlar Meclisi'nden Seher Ünver, "AKP İktidarı kadınları açık hedef haline getirmiştir. Bunu yaparken gerici söylemler kullanarak kadını aşağılamışlardır. Cumhurbaşkanımızın kendisi kadın-erkek eşitsizliği fıtratımızda var demiştir. AKP iktidarı döneminde kürtaj başta olmak üzere kaç çocuk yapılacağından, yaşam tarzına kadar pek çok şeye müdahale edilmiştir. Hamile kadın dolaşamaz, hamile kadın gülemez denmiştir. Bu tip ideolojik irdeler kadının aynı zamanda şiddete uğramasına, kadın cinayetine kurban gitmesine, çocuk gelin sayılarının artmasına da neden olmuştur" diye konuştu.

DİSK İzmir Kadın Temsilcisi Hazal Bektaş, "Cumhuriyet tarihinin en ağır sürecinden geçiyoruz. Mevcut iktidar sadece emeğimize değil, özgürlüğümüze, onurumuza hatta canımıza kastedecek kadar şiddet dozunu arttırıyor. Bu çıldırtan ortam içinde biz kadınlar mücadelemizi her şeye rağmen tıpkı burada olduğu gibi akıl ve sağduyu ile yürütmek durumundayız. Erkek egemen gerici anlayışları bertaraf etmenin yolu da bu akıl ve sağduyu ile yürütülecek mücadeleden ve ona paralel olarak doğacak olan karar mekanizmalarında ve istihdamda yer almamızdan geçiyor" ifade edildi.

Bergama Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik soru-cevap bölümünün ardından gerçekleşen forumla beraber sona erdi.

Editör: Haber Merkezi