Türkiye'nin sektöründe tek ihtisas fuarı olan OLIVTECH, bu yıl da zeytinin tarladan sofraya gelişinin hikayesini inovasyon teknolojileri ile buluşturarak sektör temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurmalarına olanak sağlayacak. Zeytin ile zeytinyağının tarihi, coğrafi önemi ve ekonomik değerinin uzman konuklar tarafından değerlendirileceği OLIVTECH'te zeytinin işlenmesi sürecinin anlatımından tadımına pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

Fuarın ilk üç günü düzenlenecek zeytinyağı tadım atölyesinde, birbirinden farklı aromaya sahip zeytinyağları konusunda özel tadım eğitimi verilecek. Ayrıca atölyeye katılım sağlayanlara teşekkür belgesi de sunulacak. Tadım atölyesine katılmak isteyen ziyaretçiler fuarın internet sitesinden başvuru formunu doldurarak ön kayıt yaptırabilecek.

Kozmetik ve kimyasal sektöründe kullanılan zeytin ürünlerinin de bulunacağı fuarın ilk gününde ayrıca, Nilgün Yanık Emiroğlu ve Ramazan Emiroğlu'nun yapımını üstlendiği, zeytinin hikayesini şiirsel bir anlatımla sunan "Ölümsüz Z." belgeselinin özel gösterimi yapılacak.

Sofralık zeytin ve zeytinyağı ekonomisinin ülke coğrafyası ve konumu ile ilişkilendirilerek ihracattaki önemi hakkında fikir paylaşımlarının yapılacağı, zeytin ve insan üzerine sohbetlerden oluşan seminerler 28 Nisan'da gerçekleşecek.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi