Kuşadası'nda iki ayrı gece olarak organize edilen buluşmanın ilk gününde meslekte 50 yılı dolduran İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyeleri Necati Aygın, Yalın İldem, Engin Vardar, Hulusi Şenel, Erol Artem ve Turgut Mantar'a 'Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü' verildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Serdar Pedükcoşkun'a da cemiyete destekleri için teşekkür plaketi sunuldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yaptığı konuşmada gazetecilerin parmaklıklar ardında, mesleğin de baskı altında olduğu belirterek, "Ülkede yaşanan olumsuz tablo nedeniyle bu yıl dayanışma için üyelerimizle buluşma adı altında biraraya geldik. Ülkemiz ve mesleğimiz için dayanışma çok önemli. Böylesi kucaklaşmalarla daha da güçleniyoruz. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyen bir lidere sahip bu ulus, karanlık günleri aşmasını bilecektir. Mesleğimiz halkımız için aydınlık güzel güçlü pırıl pırıl bir yıl olsun. Hem yurtta hem de cihanda barışla gelsin" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili, İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel de "Aynı bayrak altında hep beraber; insanların dilini, dinini, rengini, ırkını, mezhebini sorgulamadan kardeşçe bir Türkiye yaratmak için uğraşıyoruz. Bizim temelimizde insan var. İnsan sevgisiyle yoğrulmuş insanlarız. Bu sevgiyi Türkiye'nin temeli yapmak istiyoruz. İnsanlar kendi anne babalarını seçerek doğmuyorlar. Biz kimseyi ötekileştirmeden aynı bayrak altında beraber bölünmeden yaşamak isteyen insanlarız. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti kimse yıkamaz. Bizi teslim alamaz. Biz orada olduğumuz müddetçe halkımız bu kadar güçlü olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Tek adam dönemi bu ülkeye gelemeyecektir. Yaşasın özgür gazetecilik, yaşasın Türkiye" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi