İZ GAZETE- Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan lokantalar, süreçten fazlasıyla etkilendi. Vakaların düşmesi kısıtlamaların yavaş yavaş kalkacağı umudunu getirirken, İzmirlilerden lokantaların HES kodu ile açılması için çağrı geldi.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası başkan adayı Alpay Okyay sosyal medya hesabı üzerinden, "1 Aralık tarihinde ilk kez HES Kodu ile işletmelerimizin açılması ile ilgili girişimde bulunmuştuk. Girişimimiz ilgili merciler tarafından ilgili bakanlıklara iletilmiştir. Sesimizi daha gür çıkabilmesi açısından sosyal medya hesaplarınızda, sosyal medya hikayelerinizde aşağıdaki görseli paylaşmaya sizleri davet ediyorum. Yaşadığımız bu zor süreçte yazılı ve görsel medyada taleplerimizi, beklentilerimizi ve sesimizi en iyi şekilde duyurmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu günlerin en kısa zamanda bitmesini ümit ediyorum" ifadelerini kullanarak aşağıda yer alan fotoğrafı paylaştı.

'HİZMET SEKTÖRÜ YOK OLUYOR'

Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi Alpay Kandemir de esnafın çağrısına destek vererek, "HES kodu ile uçağa biniliyorsa, AVM'ye giriliyorsa, çarşı, pazar açıksa, toplu ulaşıma biniliyorsa ve bugün AKP’nin 9 il kongresi ( salonlar sosyal mesafe kurallarına uyulmadan, tribünler insan dolu iken, televizyondan canlı yayınlanabiliyorsa) yapılabiliyorsa, bankalara girilebiliyorsa.... İşletmeler HES kodu ile açılamaz mı? Bütün üniversite kitaplarında, 2- 3 ay kapalı olan işletmelerin, küçüklerinin yüzde 60’ı, diğerlerinin yüzde 40'ı iflas eder ve mesleğine geri dönemez diyor... Bu gerçeği işletme ve iktisat kitapları yazıyor. İşletmeler, ilk dalgada, geçen mart ayında 80 gün, şimdi 2. dalgada 60 gündür kapalı. Sonuç; İşletmeler entübe tüpüne bağlandı ve kaderine terk edildi. Seslerini duyan yok mu? Hizmet sektörü yok oluyor" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi