HDP İzmir İl binasında yapılan basın toplantısına EMEP İl Başkanı ve Halkevleri temsilcileri de katıldı. Basına açıklamada bulunan HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, muhalefete yönelik baskı ve sindirme çabalarının toplumun geneline yansıtılmaya çalışıldığını ifade ederek, darbe girişimi sonrası sürecin 12 Eylül'ü bile geride bıraktığını belirtti. 

Geri adım atmayacaklarının altını çizen Güleryüz, "Bir çok arkadaşın polisteki sorgusunu okuma imkanım oldu. Malasef ortaya konulan gerekçeler komik bile değil. Arkadaşlarımıza sorulan sorular, günlük rutin içinde geçen çalışmalar ve bu çalışmalara yönelik uydurulan senaryolar. Hiç bir delil ya da gerekçe olmaksızın bu arkadaşlarımız tutuklandı" dedi.

Mahfuz Güleryüz, KCK'nin açıkladığı deklarasyonu da önemli bulduklarını ve muhattapların çağrıya cevap vermesi gerektiğini belirtti.

GERİ DURMAYACAĞIZ

EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci, saldırıları kınayarak birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı. Demirci, "Bu tüm saldırılara karşı emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesini büyütmek gerekiyor ancak bu şekilde saldırıları püskürtebiliriz. Buna ihtiyacımız var. Şu da bilinsin ki bu saldırılar bizleri geri durdurmayacak, daha da güçlendirecektir" diye konuştu.

İzmir'de son olarak dün ESP İl Binası'na ve ESP üyelerinin kaldıkları evlere baskınlar düzenlenmiş ve 7 parti üyesi gözaltına alınmıştı.

Evrensel

Editör: Haber Merkezi