İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TARİŞ işçilerinin direnişini Meclis gündemine taşıdı. Çepni Genel Kurul'da yaptığı konuşmada işçilerin taleplerinin kabul edilmesini ve 3. Havalimanı işçileri örneğini verdi. 

Çepni Genel Kurul'da yaptığı konuşmada "İzmir TARİŞ'te 7 işçi sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten atıldılar. Onlara destek olmak için bir araya gelen 100'e yakın arkadaşları da aynı akşam gözaltına alındı ve sendikaya üye olmamak kaydıyla serbest bırakıldılar. İşçilerin fabrika önündeki direnişi sürüyor. İşçilerin talebi, yeniden işe alınmak fakat emeğin kölece koşullarda sömürüsünden, doğanın, yaşam alanlarının sermayeye peşkeş çekilmesinden beslenen, iktidarını böyle yürüten AKP rejimi, saray iktidarı, nerede bir işçi grevi varsa oraya bütün kolluk güçleriyle saldırarak direnişi kırmaya çalışıyor, tıpkı 3. Havalimanı'nda olduğu gibi.

31 işçi hâlâ tutuklu, Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut hâlâ tutuklu ve görüşme talebimiz reddedildi. İşçilerin talepleri kabul edilmelidir. Şunu söyleyerek bitirmek istiyorum: Nerede bir sömürü varsa, açlık varsa, yoksulluk varsa, savaş varsa, faşizm varsa, orada direniş vardır. Seyit Rıza'nın dediği gibi, bu da size dert olsun." ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi