Tugay Can/ İz Gazete- Görevlerinden uzaklaştırılan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 66. Gününde HDP İzmir İl Örgütü Eş başkanları Gülay Bilici ve Muhafız Güleryüz, 15 temmuzdan bugüne gelen süreçte işleyen hukuksuzluğu ve bu hukuksuzluğun tavan yaptığı iki eğitimcinin açlık grevini, HDP İzmir Örgütü olarak bu konuda neler yaptığını konuştuk.

'Meselenin esası sokaktadır, sokak da oluşacak muhalefetle bu sorun çözülebilir' diyen HDP Eş Başkanı Muhafız Güleryüz, CHP’nin bu dönemde meclisin en güçlü ikinci partisi olarak insiyatif alması gerektiğini vurguladı. Böyle bir hadisenin sadece muhalefeti ilgilendirmediğini dile getiren Güleryüz “Bu sorun tüm toplumun ilgilenmesi gereken bir sorundur, İzmir örgütü olarak çeşitli eylem ve etkinlikler içerisinde olacağız.” dedi.

Ayrıca “ Bu iki arkadaşımızın gösterdiği direniş Türkiye’de hak mücadelesi veren herkes için örnek teşkil etmeli!” diyen Güleryüz, Tunceli’de çocuğunun cesedini almak için açlık grevi yapan Kemal Gün’e de dikkat çekti.

Sorunun bir adalet sorunu olduğunu vurgulayan Eş Başkanı Gülay Bilici ise “Yasal prosedürlerin hiçbiri devreye sokulmadan, suç veya suçlu belirtilmeden, sadece muhalif oldukları için görevden atılan, mağdur edilen arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımızın yasal olarak başvurabileceği hiçbir nokta bulunmadığı için bedenlerini ortaya koymak durumunda kaldılar.” dedi.  

Editör: Haber Merkezi