31 Mart yerel seçim sürecinde HAYTAP Türkiye'nin birçok yerinde belediye başkan adayları ile sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına taahütname imzalayarak söz almıştı.İzmir il temsilciliği olarak yarın gerçekleşecek olan seçimlerde sandık başında yer alacaklarını seçmenlere yazılı olarak duyurdu. Hayvan hakları yaşamın parçası haline getirmiş ve bu konuda söz vermiş başkan adaylarına oy vermeye davet eden HAYTAP yetkilileri kamuoyuna şu açıklamada bulundu:
"31 Mart 2019 Pazar günü hepimiz sandık başında olacağız.
Aday belirleme sürecinin hemen ardından yaşam hakkını savunduğumuz, hak sözcülüğünü üstlendiğimiz dilsiz dostlarımız için; Hayvan Hakları Federasyonu İzmir İl Temsilciliği olarak kenti yönetmeye talip olan belediye başkan adayları ile görüştük ve sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve veterinerlik hizmetlerinin daha verimli olmasını içeren taahhütümüzle Türkiye’nin birçok yerinde sözler aldık. 
1 Nisan 2019 itibariyle göreve başlayacak olan belediye başkanlarımızın, hem bizlere hem de hayvan hakları mücadelesinde bizlerle yol arkadaşlığı yapan tüm sivil toplum örgütlerine verilen sözlerin aynı samimiyetle yerine getireceğine inanıyoruz.
Hayvan haklarına saygı duyan bir birey, toplumun her katmanına saygı duyan bireydir. Toplumsal barışa ve  demokrasiye gerçekten hizmet eden kişilerdir.
Toplumsal barışın ve demokrasinin mümkün kılındığı bir dünyayı birlikte yaratmanın inancı ve kararlılığı ile tüm yol arkadaşlarımızı 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Hayvan Haklarını yaşamının bir parçası haline getirmiş,bu konuda söz vermiş başkan adaylarına oy vermeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

HAYTAP İZMİR İL TEMSİLCİLİĞİ

Editör: Haber Merkezi