İz Gazete - 16 Nisan referandumuna yönelik sandık güvenliğine, sayıma ve raporlamaya ilişkin doğması muhtemel olumsuzlukların takibi, denetlenmesi ve düzeltilmesini sağlamak için bir yurttaş inisiyatifi olarak kurulan ‘İzmir Sandıkları’ tüm İzmirlileri görev almaya çağırıyor.

Özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenen ekip, çalışma yöntemini de yaptığı açıklama ile ilan etti. İzmirlileri sandıklara sahip çıkmaya çağıran inisiyatifin ilk açıklaması şu şekilde:

“Önümüzdeki referandumda, yaşadığımız kentteki 1000 okulda 7500 sandık kurulacak. İzmir’in Sandıkları böylesine önemli bir gündemle çağrısı yapılan seçimde, halkın en temel yurttaşlık hakkı olan seçme hakkını kullanması için teşvik edici çalışmalar içerisinde bulunmayı hedefliyor. Yurttaşları oy vermeye teşvik etmek ve oyların sağlıklı biçimde sayımını sağlamak adına tüm İzmirlileri sandık başında bulunmaya, gönüllü müşahit olmaya davet ediyor.

Bu yüzden, hedefimizi ‘10000 gönüllü, her mahalleye 1 avukat’ biçiminde belirledik.  Çalışmamız, sandık, okul, ilçe sorumluklarını paylaştırmayı, yanı sıra her mahallede de en az 1 gönüllü avukatın sorumluluk almasını hedefliyor.

NASIL ÇALIŞACAĞIZ?

Yurttaşlardan gelen gönüllü başvuruların ardından sağlanan iletişim bilgileri yardımı ile ilçe sorumluları yurttaşlarla iletişime geçecek. Gönüllülük esasına dayalı olarak bina ya da sandık sorumlusu olarak görev alacağınız yer karşılıklı olarak kararlaştırılacak. Referandum gününe kadar düzenlenecek eğitim organizasyonları İlçe ve Bina sorumluları aracılığı ile bildirilecek ve referandum günü sandık başlarında görev, hak ve sorumluluklarımızın tam olarak bilincinde ve hazır bulunup referandum sürecinin her aşamasının sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız.”

 

 

 

Editör: Haber Merkezi