İZ GAZETE- Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi SES İşyeri Temsilciliği, hastanenin kreşine yüzde 80 oranında bir fiyat artışı yapıldığını ifade ederek, tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan kreş zammını kabul etmiyoruz ve İşyeri temsilciliği olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi. 

'UYGULAMADAN VAZGEÇMEK BİR YANA...'

"Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde ilk olarak özel kreş uygulamasına Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlanmış, ihale yoluyla özel kreş uygulamasının sonucu olarak kamu kreşleri de özel sektörün insafına bırakılmıştır" denilen açıklamada, "Sendikamızın yıllardır talep ettiği ve mücadelesini sürdürdüğü 7/24 açık,ücretsiz, nitelikli kreş talebinin tam da Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşananlar üzerine ne derece önemli ve vazgeçilmez bir talep olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Sendikamızın bu talebine karşın Sağlık Bakanlığı 2017 yılında açılacak kreşin ihale yoluyla özel kreşe devredilmesi yönünde görüş bildirmiş, 2017 yılından bu yana da çokça kez fiyat vb. meselelerde de sorun yaşanmasına rağmen bu uygulamadan vazgeçilmek bir yana Bakanlık bu uygulamayı yaygınlaştırmak yönünde çaba sarf etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'YÜZDE 80 FİYAT ARTIŞI'

Açıklamada, "Her sene şubat ayında yeni fiyatlandırma yapılan hastane kreşinde bu sene yüzde 80’in üstünde bir artış yaşanmış olup kreş sahibi ve hastane idaresi ile yapılan görüşmelerde TUİK rakamlarına göre bu zammın yapıldığı ifade edilmiştir. TUİK’in açıkladığı rakamların güvenirliliği ayrı tartışma konusu iken yine açıklanan enflasyona göre kamu emekçilerine yüzde  30,5 ücret zammı yapılmışken, ülkenin ekonomik koşulları düşünüldüğünde sağlık emekçilerinin maaşları kuşa dönmüşken, bir ayı aşkın süredir sağlık emekçileri alamadıkları haklar için eylemdeyken hastane kreşine böyle bir zam gelmiş olması kabul edilemez. Temel tüketim ürünlerine, elektriğe, doğalgaza gelen zamlar düşünüldüğünde sağlık emekçileri ekonomik olarak iyiden iyiye yoksullaşmışken kreş ücretine yapılan astronomik zam sonrası çocuklarını hastanenin kreşine nasıl göndereceği, bu ücreti nasıl ödeyeceğinin kaygısına düşmüştür.  Tüm salgının yükünü çeken, pandeminin 23. ayında kaygıları iyiden iyiye yükselmiş, ülkenin ekonomik koşullarında hakları verilmeyerek bu zorlu koşulların altında ezilmiş sağlık emekçilerine bir de çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yer bulma kaygısı reva değildir ve kabul etmiyoruz" ifadeleri yer aldı

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'. 

Yazılı açıklamada son olarak, "Konuyla ilgili gerekirse Sağlık Bakanlığı düzeyinde gerekli düzenlemelerin derhal yapılması gerekmektedir.  7/24 açık,ücretsiz,nitelikli kreş talebimizi de yeniden ve yeniden tekrarlayarak Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan kreş zammını kabul etmiyoruz ve İş yeri temsilciliği olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi.

Editör: Haber Merkezi