Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde çalışan annelerin kreş sorunu çözüldü. Hastanenin en büyük eksikliklerinden biri olan kreş ile ilgili olarak Sağlık Otelcilik Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve İdari Mali İşler Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile özel bir kreş olan “Buca Tahtalı Masal Dünyası Anaokulu" arasında protokol imzalanarak hastane çalışanlarının çocuklarının bakıcı ve kreş mağduriyeti giderilmeye başlandı. 

İmzalanan protokol de hastanenin tüm çalışanlarının (taşeron firma çalışanları da dahil olmak üzere) çocuklarına normal okul ücreti üzerinden çocuk sayısına göre indirim uygulanacak. Aynı zamanda anaokuluna devam eden diğer çocuklara tanınan tüm haklardan hastane çalışanları çocukları da faydalanabilecek. Anaokulu 3- 6 yaş grubu tüm çocuklara hizmet ve eğitim vermektedir. 

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ‘’Hastane Yöneticiliği’ne geldiğimiz günden bu güne en öncelikli konularımızdan bir tanesi de kreş konusuydu. Bu konu ile ilgili birçok girişimde bulunduk. Kendi kreşimizi yapabilir miyiz diye araştırdık, birçok görüşmeler ve yazışmalarda bulunduk. Sonucunda hastane bahçemizin ve çevresinin 1. derece SİT alanı olmasından kaynaklı herhangi bir yapılanma ve inşaata izin verilmediğini öğrendik. Bu nedenlerden ötürü kreş konusu ile ilgili olarak özel sektörden hizmet almayı kararlaştırdık. Hastane Yöneticiliği olarak Buca Tahtalı Masal Dünyası Anaokulu ile hastanemizin tüm çalışanları adına özel bir protokol imzaladık" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi