Anma gecesinde, tiyatro sanatçısı Utku Erişik, bağlama ve gitar sanatçıları Korhan Özgören ve Devrim Seyrek, Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Hasan Hüseyin, Enver Gökçe, Adnan Yücel ve Ataol Behramoğlu başta olmak üzere çeşitli şairlerin şiirlerini şarkılar eşliğinde seslendirdiler. Yaklaşık iki saat süren etkinliğin sonunda da ünlü sanatçı İlkay Akkaya sahneye çıktı ve “Uğurlar olsun” adlı eseri salonu dolduran izleyicilerle birlikte söyledi.

Anma gecesinde açılış konuşması yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar”diyen Mumcu’nun sözü 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle gerçek oldu” diye konuştu. CHP İlçe Başkanı Bilgen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kalpaksız Kuvayı Milliyeci, Uğur Mumcu, emekten, eşitlikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir devrimciydi. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimi’nin yılmaz ve ödünsüz savunucusuydu. Araştırmacı gazeteciliğin en seçkin temsilcilerinden, öncülerinden olan bir yazardı. O nedenle yazıları ve kitapları sadece yaşadığı dönemi anlatmayıp, geleceğe de ışık tuttu. Mumcu’nun geçmişte yaptığı uyarılar hiç dikkate alınmadı. Çünkü Uğur Mumcu bugün yaşananlar için bizi uyarmıştı. 26 yıl önce katledilmesinden kısa süre önce söylediği 'Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar' sözü 15 Temmuz 2016 Türkiyesi'nde FETÖ darbe girişimiyle gerçek oldu. "dedi

"ANILARI IŞIĞIMIZ OLUYOR..."

Mumcu'nun katillerinin hala bulunamadığını belirten Bilgen,"Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü siyasi ve ekonomik sorunlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, devrimleri ile bağımsız Türkiye ideolojisine her yurttaşın sıkı sıkıya sahip çıkmasıyla çözüleceğine inanıyordu. Bugün yaşadığımız süreci ve sonuçlarını, Silah Kaçakçılığı ve Terör, Rabıta, Tarikat - Siyaset - Ticaret, Kürt İslam ayaklanması gibi kitaplarında yazmıştı. Türkiye'de araştırmacı, belgeye dayanan gazeteciliğin öncüsü kabul edilen, ülke tarihindeki karanlık olayların ve ilişkilerin üzerine korkusuzca giden Uğur Mumcu'nun katilleri hala bulunamadı. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, Mustafa Kemal’in Askerleri, yoldaşları olarak Mumcu’yu anarken asıl yapılması gerekenin, onunla özdeşleşmiş kavramları anlamak ve sahiplenmek olduğuna inanıyoruz. Başta Uğur Mumcu olmak üzere cumhuriyet, Atatürk devrim ve ilkeleri uğruna yaşamdan koparılan tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Anıları ışığımız olup, yolumuzu aydınlatması inancıyla ‘Martın sonu bahar olacak ve İzmir’in dağlarında açan çiçeklerin Türkiye’nin bütün dağlarında açmasını diliyorum ” diyerek sözlerini bitirdi.

Anma etkinliğinde CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Kazım Çam'da birer konuşma yaptı.  Etkinliğin sonunda sanatçılara birer buket çiçek verildi, ayrıca özel olarak işlenmiş çerçeveli Türk Bayrağı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi