İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki  Atatürk Anıtı’na ilçedeki çocuklar adına İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün çelenk koymasıyla başladı.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda çocuğun katıldığı törenlere Güzelbahçe Anfi Tiyatrosu’nda devam edildi. Burada Maltepe Askeri Lisesi Bando Takımı konser verdi. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler gösteri yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı törende zaman zaman duygusal anlar da yaşandı, bazı izleyenler gözyaşlarını tutamadı. İlçede öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Katılımın oldukça fazla ve coşkulu olduğu törenler sonrasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak şu mesajı verdi:

İNCE, BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI VERDİ

“Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu bir dönemin başlangıcı olarak 23 Nisan 1920, ulus egemenliğine dayanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulması sürecinde atılan en önemli adımdır. 23 Nisan 1920’de açılan ve devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük, eşitlik ve adaletin egemen olabilmesinin ancak ulusal egemenlikle mümkün olabileceğine duyduğu inançla,TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününü barışın, sevginin, umudun, kardeşliğin ve aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın ölmediği bir Türkiye ve dünya özlemiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi