İZ GAZETE- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Kavala hakkında,15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Bugün gerçekleşen Gezi Parkı davasında Kavala hakkında beraat kararı verilirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da gözaltı kararından ayrıca bu beraat kararlarına itiraz etmişti. Kavala'ya yönelik gözaltı kararı ise Gezi Parkı davasından ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında verildi.

İZMİR'DEN KARARA TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bu karara sosyal medya hesabı üzerinden tepkş göstererek, "Bu karar Osman Kavala özelinde muhalefete mesajdır. AKP iktidarı yargı gücünü kullanarak sopa gösteriyor. Hukukun üstünlüğünü reddeden üstünlerin hukukunu tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAKANLIĞINIZIN SORUNLARI İLE İLGİLENİN'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Ülkemize en güzel yıllarını kaybettiren, demokrasimize ve ekonomimize en büyük darbeyi vuran, seçilmiş hükümeti vandallıkla devirmeyi amaçlayan, terör örgütlerinin panayır alanına dönen Gezi Kalkışması amasız, fakatsız, apaçık bir ihanettir." ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek, "Reisinizin 'Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz' açıklaması ile ters düşüyorsunuz.Sizin atama bakan olarak, Adalete ayar vermeniz söz konusu bile olamaz. Önce başında olduğunuz Bakanlığınızın sorunları ile ilgilenin" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi