Gazeteci Ayşegül Doğan’a terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.  Ayşegül Doğan da yaşadıklarını Haberin Var Mı İnisiyatifine anlattı. Gazeteciler ise sosyal medyada, #AyşegülDoğanGazetecidir #GazetecilikSuçDeğildir altında karara tepki gösterdi.

Ayşegül Doğan, 7 Aralık 2020’de Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından terör örgütü üyesi olduğu suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Doğan yaptığı açıklamada, “Bu cezayı sadece yaptığım gazetecilik faaliyetleri üzerinden açıklayabilirim, çünkü başka hiçbir şey yapmadım” dedi.

Doğan, FETÖ üyesi oldukları şüphesiyle daha sonra görevden alınan savcı ve hakimlerin kararlarıyla usulsüz şekilde dinlenmişti.

Doğan’ın gazetecilik faaliyetleriyle ilgili editörü ve haber kaynaklarıyla yaptığı konuşmalar aleyhinde delil olarak kullanıldı. Dosyaya Doğan’ın söyleşileri, katıldığı ve haberini yaptığı, resmî makamların bilgisi dahilinde gerçekleşen konferanslar, davet edildiği, ancak katılmadığı çalıştaylar da eklendi.

Mahkeme heyeti ise Doğan’ın kapatılan İMC TV’de program koordinatörü olduğunu bilmesine rağmen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na “basın mensubu olup olmadığını, basın kartının bulunup bulunmadığını” sordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı cevabında “Arşiv kayıtlarının incelenmesi neticesinde Ayşegül Doğan’ın basın kartı taşımadığı görülmüştür” dedi.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi de gazeteci Ayşegül Doğan’a terör örgütü üyeliğinden ceza verdi.

ODATV.COM

Editör: Haber Merkezi