Pamir Tunga, Gülçin Şahin, Macide Uzun ve Zülal Özger’in öncülerinden olduğu platform üyeleri sayılarının artması için sosyal medyada “Foça Bisikletli Kadınlar Grubu”’nu oluşturdular. İlk günde 30’un üzerinde onaylanmış üye sayısına ulaştılar. İlk tur içinde, Foça Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak yaklaşık 4 kilometrelik Büyükdeniz sahili, Aşıklar Caddesi, Küçükdeniz sahili, Mersinaki Caddesi parkurunu katettiler.

Grup sözcülerinden Pamir Tunga amaçlarının performans yada yarış için pedal basmak değil, kullanıma çok uygun olan ilçe sokaklarında, günlük ihtiyaçları karşılarken spor yapmayı da sağlayan bisiklet kullanım alışkanlığını edindirmek olduğunu söyledi. Tunga; “Her Cumartesi günü saat 11.00’de Demokrasi Meydanı’nda toplanarak bu alışkanlığı edindirme turları yapmaya başladık. Tüm Foçalı kadınları, hatta bisikletleri ile gelme olanağı bulunan İzmir, Manisa ve diğer çevre yerleşim birimlerinden kadınları aramızda olmaya davet ediyoruz. Bizimle facebook’taki sayfamız aracılığı ile iletişime geçebilirler.”dedi.

Zülal Özger’de İzmir’deki bisiklet etkinliklerine katılmak istediklerini, ancak Foça’dan İzban Hatundere İstasyonu’na aktarma yapan otobüslerin henüz bisiklet taşımaya uygun olmadığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan çözüm için destek beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi