SEYFİ GÜL- Bilimler Vakfı yöneticileri ile Foça Belediyesi yetkililerinin geçen 6 Temmuz'da biraraya gelerek Bilimler Köyü kurulması için toplantı yaptı. Toplatının ardından Bilimler Köyü'nün kuralması planlanan Foça'ya 14 kilyometre mesafedeki kırsal Yeniköy Mahallesi'ndeki belediyeye ait 74 dönüm arazinin tahsisi konusu, İmar ve Plan Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

Buradaki değerlendirmenin ardından konunun taşındığı Foça Belediye Meclisi'de geçen 2 Ağustos'ta oy birliğiyle söz konusu arazinin tahsisine karar verildi. Bilimler Vakfı ile belediye arasında yapılacak protokol sonrası arazide altyapı ve gerekli yapıların yapımına başlanacağı ve 2020 yılı Haziran ayından itibaren de öğrenci kabulü ve eğitimlerine başlanmasının planlandığı bildirildi.

Kuruluşu ve işleyişinde İzmir'in Selçuk ilçesi Şirince Mahallesi'ndeki Ali Nesin'in Matematik Köyü'nün örnek alındığı belirtilen Bilimler Köyü'ndeki birinci eğitim döneminde ilk etapta 256 üniversite ve yüksek lisans öğrencisine eğitim verilmesi daha sonra eğitimlere lise öğrencilerinin de alınması hedeflendiği bildirimdi. Vakıf dışından tamamı gönüllü akademisyenlerin eğitim vereceği konular arasında 'Bilişim ve Toplumsal Yapı', 'Kuantum Fiziği', 'Dünyanın Müzikli Tarihi', 'Hesaplama Kuramı', 'Yapay Öğrenme ve Uygulamaları', 'Türkiye'deki Ekonomik Konuların İncelenmesi', 'Sosyal Bilimciler İçin Bilgisayar Programlama ve Veri Analitiği' konularının yer aldığı belirtildi.

DHA


 


 


 

Editör: Haber Merkezi