Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kapatılan Şifa Üniversitesi'ni kuran, Türkiye Tabipler Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldığı gerekçesiyle kamudan ihraç edilen, Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'un gözaltına alınmadan 2 gün önce bankadaki hesabından 40 bin dolar çekerek kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Örgütün bilgi sızdırarak kaçmasını sağladığı Hoşcoşkun'dan 43 gündür haber alınamazken cep telefonlarının da sinyal vermediği öğrenildi.

Emniyet güçleri tarafından çeşitli adreslere yapılan baskınlara rağmen yakalanamayan Hoşcoşkun'un eşine de ulaşılamadı. 
İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato koordinesinde yürütülen ve örgütlü Suçlar Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında soruşturma açılan ve YÖK müfettişleri tarafından hazırlanan rapor kapsamında önce görevden alınan ve ardından ihraç edilen eski Rektör hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmişti. Alınan karar sonrası eski Rektör'ün tüm adreslerine yapılan baskınlarda izine rastlanmadı. Polis Hoşçoşkun'u yakalamak için operasyonlara devam ederken 43 gündür izine rastlanamadı.

Yaklaşık 43 gündür emniyet güçleri tarafından aranan eski rektör Cüneyt Hoşcoşkun'un, örgütün gaybubet evlerinde saklandığı ileri sürülürken örgütün Rektör Hoşcoşkun'u itirafçı olma ihtimaline karşı destek vererek kaçırmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Ege Üniversitesi eski Rektörü olan Cüneyt Hoşcoşkun'un soruşturma kapsamında el konulan eşyaları arasında bulunan muskanın ilginç bir amaçla hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Muskanın, Hoşcoşkun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile muhabbetini artırması için hazırlandığı anlaşılmış bir not kağıdında ise el yazısıyla 'Besmele-niyet-Tayyip Erdoğan sıcaklık Cüneyt Hoş-Niyet' başlığıyla kaleme alınan muskada eski Rektör Hoşcoşkun'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'sevgi ve muhabbetinin' artması için bazı ifadelerin yazılı olduğu ortay çıkmıştı. 

 

YENİ ASIR- FATİH ŞENDİL
 

Editör: Haber Merkezi